Halo: Reach'de Koca Bir Sorun

Levent Polater


 

haloreach

 

    Dün çıkışını yapan Halo: Reach, şu anda tüm dünyayı kasıp kavururken her büyük oyunun başına geldiği gibi bazı sorunlar ile de karşılaşmıyor değil. Şimdilik en göze batan sorun, 4GB'lık Xbox 360'larda Co-op Online Campaign oynanamaması oldu.
 
   4 GB Arcade modellerde karşılaşılan bu sorun yüzünden kimi oyuncular büyük hayal kırıklığına uğradılar. Bu modele sahip oyuncular online co-op'a girmeye çalıştıklarında, "1 veya daha fazla oyuncu, bu oyun modunun ihtiyaç duyduğu gerekli sabit disk'e sahip değil" şeklinde bir hata mesaj aldıklarını rapor ettiler.
 
    Halo 3: ODST'de de aynı sorun ile karşışıldığı söylenirken Reach'de ki FAQ forumlarında sorunun kaynağının konsolun dahili hafızasının (4 GB) kullanılmasından kaynaklandığı söylenmekte. Microsoft ise bu sorunun geçici olduğunu söylerken kısa bir süre içinde çözüleceği müjdesini verdi. Ne zaman hallolacağı ile ilgili bilgi verilmezken sorunun sadece campaign co-op'da karşılaşıldığını belirtelim. Diğer modellerde ise böyle bir sorunla karşılaşılmıyor.
 
    Sorun ile mücadele edeniniz var mı?
 
 
Eurogamer