Eski BioWare Kreatif Direktörü Mike Laidlaw Ubisoft'a Katıldı

Gazali Çetinkaya

 
Tecrübeli oyun tasarımcısı Mike Laidlaw Ubisoft'un Quebec stüdyosuna kreatif direktör olarak katıldığını duyurdu ve ekiple birlikte henüz duyurulmamış bir proje üzerinde çalışacak.

Mike Laidlaw: "Her zaman bir noktada doğru ekibi ve projeyi bulduğumda triple-A'ye geri döneceğimi biliyordum. Spoiler: Bunun Ubisoft'un Quebec'te buldum ve sonunda bunun hakkında konuşmak için çok heyecanlıyım."
 
"Burada bulunduğum sürede, stüdyodaki tutku ve ham yetenek kombinasyonundan çok etkilendim. Eğer burada Quebec City'de geliştirilen Assassin's Creed Odyssey'i oynadıysanız bu kombinasyonun ne üretebileceğine dair bir fikriniz vardır."
 
Mike Laidlaw, Ubisoft Quebec'te ne üzerinde çalışacağı hakkında bilgi veremese de, kendisini kıta değiştirmeye itecek kadar heyecanlı bir proje olduğunu belirtti.
 
Mike Laidlaw, BioWare'da Dragon Age serisi üzerinde kreatif direktör olarak çalışmıştı. Ayrıca Mass Effect ve Jade Empire üzerinde de çalışan tecrübeli isim 2017'de BioWare'dan ayrıldıktan sonra bağımsız stüdyo Gato Salvaje tarafından geliştirilen ve 2020'de PC için çıkması planlanan The Waylanders adlı rol yapma oyunu için yaratıcı danışman rolünde görev aldı. Mike Laidlaw tarafından belirtilene göre, danışmanlığın en heyecan verici yönlerinden biri inanılmaz yetenekli geliştiricilerin bir araya gelmesi ve gerçekten ilginç projeler hakkında bilgi vermesiydi ve bu projelerden biri Ubisoft Quebec'e aitti.