Total War: Arena Önümüzdeki Yılın Başlarında Kapatılıyor

Gazali Çetinkaya

 
Gerçek zamanlı strateji türüyle çevrimiçi çok oyunculu savaş arenası türünü birleştiren oynaması ücretsiz Total War: Arena kapatılıyor.
 
Yayıncı Wargaming ve geliştirici Creative Assembly websitesi üzerinden yaptığı resmi açıklamada Total War: Arena'nın 22 Şubat 2019 tarihinde kalıcı olarak kapatılacağını duyurdu.
 
"Maalesef, açık beta sırasında, oyun Wargaming ve Creative Assembly'nin beklentilerini karşılamadı ve geliştirmeye son verme kararı alındı."
 
Direkt olarak belirtilmese de, oyunun Wargaming ve Creative Assembly'nin umduğu kadar oyuncu çekemediği görünüyor. Ayrıca oyunun kapatılacak olması işten çıkarmalara sebep olmayacak gibi de görünüyor. Total War: Arena ekibi Total War üzerinde çalışmaya devam edecek ve Arena'nın teknolojik ilerlemeleri "gelecekteki Total War'un bir parçası olmaya devam edecek."
 
Teşekkür olarak, Creative Assembly Total War: Arena oyuncularına aşağıdaki içeriklerden birini hediye olarak seçme şansı sunuyor. Nasıl edineceğinizi gösteren talimatlar buradaki sayfada gösterilmiş. 

- Total War: MEDIEVAL II - Definitive Edition
- Hannibal at the Gates (Total War: ROME II DLC)
- Age of Charlemagne (Total War: ATTILA DLC)
- Grim and the Grave (Total War: WARHAMMER DLC)
 
Wargaming de ayrıca Total War: Arena'nın açık betasında 100 veya daha fazla savaş yapan oyunculara World of Tanks, World of Warships ve World of Warplanes'te 30 günlük Premium Hesap süresi sunuyor. Onu da buradaki sayfadan edinebilirsiniz.