Microsoft Obsidian Entertainment ve inXile Entertainment'ı Satın Aldı

Gazali Çetinkaya

 
Microsoft Obsidian Entertainment ve inXile Entertainment'ı bünyesine kattığını duyurdu.

Stüdyolar hakkında:
 

Obsidian Entertainment 2003 yılında Irvine, Kaliforniya'da Feargus Urquhart liderliğindeki Black Isle Studios'taki deneyimli geliştiriciler tarafından kuruldu. Stüdyo Xbox'a özel Star Wars: Knights of the Old Republic II: The Sith Lords ile kendine hızlı bir şekilde isim yaptı. Son on beş yılda, Fallout: New Vegas, South Park: The Stick of Truth ve Pillars of Eternity gibi oyunlarla konsollar ve PC üzerinde oyunculara tür tanımlayan rol yapma oyunları sundular.
 
inXile Entertainment yıllardır PC ve rol yapma oyunlarında uzmanlaşmış deneyimli geliştiricilerden oluşan bir ekip. Interplay kurucusu Brian Fargo'nun liderlik ettiği inXile Entertainment'ın Newport Beach, Kaliforniya ve New Orleans'taki geliştirme ekipleri Wasteland 2, Torment: Tides of Numenera, Bard’s Tale IV ve ileride gelecek Wasteland 3 gibi oyunlarla oyuncular için keşfedilecek geniş dünyalar yaratma konusunda büyük başarı gösterdi.

 
Microsoft birinci parti stüdyo tarafını güçlendirmeye devam ediyor. Şirket E3 2018'de yaptığı açıklamada Undead Labs, Playground Games, Ninja Theory ve Compulsion Games'i satın aldığını ve The Initiative stüdyosunu kurduğunu duyurmuştu.