PES 2011'in Wii Sürümünden Yenilikler

Ersin Kılıç


 
     Konami Digital Entertainment GmbH, Ekim ayında piyasaya çıkacak olan PES 2011’in Wii versiyonundaki önemli yenilikleri açıkladı.

     Yapımcı Akiyoshi ‘Greyhound’ Chosogabe ve ekibinin gözetimi altında geliştirilen PES 2011, yeni nesil kuzenlerinin izinden gidiyor ve oyunculara mutlak kontrol imkanı sağlıyor. Oyunculara 360 derece dönüp koşabilme imkanı sağlayan çok yönlü top sürüş özelliği sayesinde, topu kontrol ederken sınırsız özgürlüğe sahip olacaksınız.

     Wii için PES 2011 ayrıca geçen yılki oyunda sunulmuş olan çift kontrol yöntemlerini de koruyor. Oyuncular oyunu Wii Remote ve Nunchuck kullanarak oynayabilecekler, Wii Remote ile pas alıp oyuncularını boş alanlara koştururken, Nunchuck ile topa sahip olan oyuncuyu kontrol edebilecekler. Alternatif olarak oyuncular Wii’nin klasik kumandasını da kullanabilecekler, sol kol ile 360 derece hareket edebilirken sağ kol ile etkili biçimde imleç değiştirebilecekler. Oyuncular artık ister online, ister offline olsun tüm rakiplerine karşı farklı kontrol yöntemlerini kullanarak oynayabilecekler. WFC maçları aynı kontrol yöntemini kullanan oyunculara karşı oynama imkanı sunsa da, farklı kontrol yöntemi kullananlara karşı oynayabilme seçeneği de mevcut olacak.

     Diğer bir yeni özellik ise ölü top durumlarında oyuncu koşularını ayrı ayrı belirleyebilme imkanı. Serbest Koşuş Ayarı sayesinde oyuncular vuruş yapılmadan önce futbolcuların nasıl koşacaklarını ayarlayabilecekler. Serbest Koşuş Ayarı sayesinde futbolcularınızı defansın zayıf olduğu noktalara çekerek serbest vuruşun hemen ardından gol pozisyonlarına girebileceksiniz. Bu yeni unsuru desteklemek üzere eklenen yeni kamera seçeneği ile korner atışları sırasında görüntüyü yakınlaştırabilecek veya kamera açısını değiştirebileceksiniz.

     PES 2011’in Wii versiyonunda ayrıca bir çok numara ve özel hareketin yanı sıra, gerçekçi futbolcu modelleri ve animasyonlar da bulunuyor. Futbolcuların bireysel karakteristikleri farklı yeteneklerine yoğunlaşan özellikler ile ön plana çıkarılırken, görünüşleri ve hareketleri de grafiksel olarak son derece geliştirildi: artık futbolcularınızın santra atışı öncesinde milli marşlarını söylediklerini bile görebileceksiniz.

     Yeni ve geliştirilmiş online modlar, UEFA Şampiyonlar Ligi seçeneklerine eklenen Copa Santander Libertadores modu ve Ana Lig ve Şampiyonlar Yolu modlarının dönüşü ile PES 2011 Wii için en gerçekçi futbol serisi olma özelliğini devam ettiriyor.
 
                                                                                                          Basın Bülteni