Rapor: Microsoft Obsidian Entertainment'ı Bünyesine Katmaya Hazırlanıyor

Gazali Çetinkaya

 
Fallout: New Vegas, Pillars of Eternity, South Park: Stick of Truth, Alpha Protocol, Neverwinter Nights 2 ve Star Wars Knights of the Old Republic II: The Sith Lords oyunlarının geliştiricisi Obsidian Entertainment çok yakında Microsoft'un birinci parti stüdyosu olabilir.

Kotaku'nun kaynaklarına göre, Microsoft Obsidian Entertainment'ı satın alma anlaşmasını sonuçlandırmaya çalışıyor. Kaynaklardan biri anlaşmanın %90 oranında bittiğini, diğeri ise an meselesi olduğunu söylüyor. 
 
Kotaku'nun kaynakları ayrıca Microsoft'un PC'ye oyun geliştirilmesini destekleyeceğini de söylüyor.
 
Microsoft sözcüsü Kotaku'nun bu haberi hakkında "Söylentiler veya spekülasyonlar üzerine yorum yapmıyoruz." açıklamasında bulundu ve Obsidian sözcüsü de benzer bir yorum yaptı.
 
2017'nin sonlarında, Take-Two Interactive bazı bağımsız geliştiricilerin oyunlarının yayıncılığını üstlenecek Private Division oluşumunu duyurmuştu ve bu projeler arasında "Fallout ortak yaratıcıları Tim Cain ve Leon Boyarsky liderliğinde idare edilen Obsidian Entertainment'ın henüz resmi olarak duyurulmamış rol yapma oyunu" da yer alıyordu. Private Division Kotaku'nun haberi hakkında şu açıklamayı yaptı: "Politikamız gereği söylentiler ve spekülasyonlar hakkında yapmıyoruz. Obsidian'dan gelecek rol yapma oyununu yayınlamayı dört gözle bekliyoruz ve ekip de olağanüstü bir oyun sunacağı konusunda emin." 
 
Microsoft E3 2018'de yaptığı duyuruda birinci parti stüdyo tarafını güçlendirmek adına Compulsion Games, Ninja Theory, Playground Games ve Undead Labs'i satın aldığını ve The Initiative stüdyosunu kurduğunu açıklamıştı. Şimdi de Obsidian Entertainment'ı bünyesine katacaklar gibi görünüyor.