Bethesda Wolfenstein 3'ün Geliştirildiğini Doğruladı

Gazali Çetinkaya

 
Bethesda Softworks, Wolfenstein 3'ün geliştirilme aşamasında olduğunu resmi olarak doğruladı.
 
Metro Game Central'a konuşan Bethesda Softworks'ün halkla ilişkiler ve pazarlama kısmından sorumlu Pete Hines Wolfenstein 3'ü onaylamasını isteyen editöre şu şekilde bir cevap verdi: "Evet tabi. Kesinlikle Wolfenstein III'ü yapıyoruz. MachineGames E3'te Youngblood'ı yapmak için daha büyük olan hikayeye ara veriyoruz demişti. Ancak hepimiz serinin nasıl sonlanacağını görmeliyiz."
 
Ayrıca Pete Hines Wolfenstein II: The New Colossus'un çok kötü sattığı yönündeki söylentilerin abartı olduğunu ve günün sonunda oyunun kendileri için iyi bir satış performansı sergilediğini belirtti.
 
Pete Hines tarafından da belirtildiği üzere, Wolfenstein 3'ten önce E3 2018'de duyurulan Wolfenstein: Youngblood gelecek sene içinde PlayStation 4, Xbox One ve PC için çıkacak.

Wolfenstein: Youngblood tamamen yeni bir co-op oyunu. Oyun 1980 yılında, BJ Blazkowicz'in ikinci Amerikan Devrimi'ni ateşlediği Wolfenstein II: The New Colossus'tan 19 yıl sonrasında geçiyor ve Wolfenstein: Youngblood Nazilerle mücadele eden bir sonraki Blazkowicz kuşağını tanıtıyor. Oyuncular Blazkowicz'in ikiz kızları Jess ve Soph'dan birinin kontrolünü alarak Nazi işgali altındaki Paris'te kayıp babasını arıyor.