Alan Wake TV Dizisi Oluyor

Gazali Çetinkaya

 
Remedy Entertainment'ın aksiyon psikolojik gerilim oyunu Alan Wake'i temel alacak live-action televizyon dizisi yolda.

Variety'nin haberine göre, Remedy Entertainment dizi için daha önce Dead Rising: Endgame ve Mortal Kombat: Legacy gibi video oyunu adaptasyonları üzerinde çalışmış olan Kanadalı prodüksiyon şirketi Contradiction Films ile anlaştı.
 
Oyunun yaratıcısı Sam Lake dizide baş yapımcı rolünü üstlenecek ve dizinin genel sorumlusu Peter Calloway olacak. Peter Calloway Legion dizinin yapımcısı ve Cloak & Dagger'ın da yazarı.
 
Sam Lake dizi hakkında şu şekilde konuştu:
 
"Orijinal oyunun hikayesi bizim başlangıç noktamız olacak ve bu tohum dizide keşfedeceğimiz daha büyük bir hikayeye dönüşecek. Bu çılgın ve karanlık evreni genişleteceğiz ve oyunda hiçbir zaman görmediğimiz derinliklere doğru dalacağız."
 
"Sadece bu da değil, yıllar boyunca Alan Wake'in dünyası için gün yüzüne çıkmamış birçok oyun konsepti ve hikayesi üzerinde çalıştık. Tüm bu çalışmalar dizi için potansiyel kaynak materyal olarak kullanılacak."
 
Contradiction Films'den Tomas Harlan dizinin şu anda prodüksiyon öncesi aşamada olduğunu belirtti ve eğer dizi başarılı olursa ikinci oyun için olasılıklar açılabileceğini umduğunu söyledi.

Sam Lake ise ikinci oyunu bekleyenler için şu şekilde bir yorumda bulundu: "Şu anda, herhangi bir yeni Alan Wake oyunu hakkında bir haber yok. Daha önce söylediğimiz gibi, olasılıkları keşfediyor ve doğru zaman geldiğinde gerçekleştirmeyi umuyoruz."
 
Alan Wake Xbox 360 için Mayıs 2010'da, PC için Şubat 2012'de çıkış yapmıştı.