Microsoft Halo 5 PC Söylentilerini Yalanladı

Gazali Çetinkaya

 
Halo 5: Guardians'ın PC'ye geleceği söylentileri uzun zamandır var. En son Haziran ayında oyun resmi websitesinde PC için listelenmişti ve geçtiğimiz günlerde de Amazon'da güncellenen kapak tasarımı oyunun PC'ye gelebileceğini işaret etmişti.

Bunun üzerine CNET'e konuşan Microsoft sözcüsü ve Halo yönetmeni Frank O'Connel Halo 5: Guardians'ın PC'ye geleceği söylentilerinin doğru olmadığını açıkladı.
 
"Daha önce paylaştığımız gibi, Halo 5: Guardians'ı Windows 10 PC'ye çıkarma planımız yok." dedi Microsoft sözcüsü.

"Halo 5'in tek PC sürümü klavye ve mouse ile harita yapabileceğiniz oynaması ücretsiz çok oyunculu bileşen Forge. Halo 5 ekibi büyümekte ve Halo Infinite üzerinde hızla ilerlemekte. Kapak tasarımının neden değiştiğine dair hiçbir fikrim yok ancak öğreneceğim." dedi Halo yönetmeni Frank O'Connel.
 
Ek olarak, 343 Industries geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamada Halo The Master Chief Collection'ı PC'ye isteyen oyunculara şu cevabı vermişti.
 
"Bunun birçok insanın yıllardır sorup istediği bir şey olduğunu biliyoruz. Şu anki öncelığımiz Halo The Master Chief Collection'ı Xbox için güncellemek ve iyileştirmek ve bu cephede hala yapılacak çok iş var. Şu anda açıklayacak resmi bir planımız olmasa da sizi yüksek sesle ve net bir şekilde duyduk." 
 
Halo serisinin yeni oyunu Halo Infinite ise Xbox One ve PC için geliştiriliyor. Çıkış tarihi açıklanmadı.