Battlefield V İkinci Kapalı Alfa 14 Ağustos'ta Başlayacak

Gazali Çetinkaya

DICE, Battlefield V'in ikinci kapalı alfasının 14 Ağustos'ta PC platformunda başlayacağını ve sınırlı bir süre için devam edeceğini duyurdu.
 
İkinci kapalı alfa hakkında DICE tarafından paylaşılan tüm detaylar şu şekilde:
 

Bu Kapalı Alfa, ilk Kapalı Alfa’daki Battlefield V Sürümü ile aynı mı olacak?

İkinci Kapalı Alfa, direkt ilk Kapalı Alfa’dan derlendi ve mevcut haritalar, modlar, silahlar ve taşıtlarda herhangi bir değişiklik içermeyecek. Buna karşılık sizinle birlikte değerlendirmek istediğimiz birkaç önemli değişiklik bulunuyor.  
 
 
Neler Test Ediliyor? 
 
Bu testin odak noktası oyuncu ilerleme hızı. İlk Kapalı Alfa’da oyuncuların ne kadar hızlı puan topladıklarına ve sıralamalarda ne kadar hızlı ilerlediklerine bakarak, her oyun stili ve yetenek düzeyinden oyuncular için daha iyi olacağına inandığımız bazı değişiklikler yaptık.

Ayrıca, eşleştirme ile ilgili iyileştirmeler yaptık ve mangalara katılımla ilgili sorunları çözdük.

Karşılaşmaların eğlenceli ve adil olduğundan ve özellikle yetenekli oyunculara keyif verdiğinden emin olmak için harita, silah ve vasıtalarda dengeleme gibi oyun unsurlarını test etmeyi sürdürüyoruz. Ayrıca oyun mekaniğinin en etkili noktasını bulmak için yıpratma ve asker hareketi gibi yeni sistemlerimizi değerlendiriyoruz. Teknik açıdan, Battlefield V’i canlı bir ortamda değerlendiriyoruz. Düşünün; sunucu kararlılığı, arka uç bağlanabilirliği ve eşleştirme. 
 
 
Kapalı Alfa Neden Yayınlanıyor? 
 
Geçen ayki Kapalı Alfa’nın hemen ardından ve oradan aldığımız dersler ışığında, ikinci Kapalı Alfa, oyuncuların katılımı ve geri bildirimleri sayesinde bize sunucularımızda yükleme testi yapmak ve oyunun çeşitli yönlerini geliştirmek için bir imkan daha verecek. Her test ve topladığımız geri bildirimler, Battlefield V’in kararlılığını ve dengelenmesini test edip oyunun farklı kısımlarını düzenleyerek Ekim’deki lansmana daha iyi hazırlanmamızı sağlayacak.

Öte yandan her ne kadar Kapalı Alfa’nın temel amacı oyunu test etmek de olsa, bu testlerin oyuncular için yeni Battlefield V ile eğlenceli bir deneyim anlamına geldiği de aşikar.

İlk Kapalı Alfa sırasında aldığımız geri bildirimlerin büyük bir kısmını okuduk ve bunlarla ilgili adımlar attık. Açık Beta dönemimizde zaten tüm bu değişiklikleri daha yakından görme imkanı bulacaksınız; Kapalı Alfa 2’de ise sadece eşleştirmeye ve mangaya katılma işlevselliğine odaklanmanızı ve değiştirdiğimiz seviyelendirme eğrilerini değerlendirebilmemiz için her zamanki gibi oyunun tadını çıkarmanızı istiyoruz.
 
Kapalı Alfa’ya Kimler Katılabilir?
 
Battlefield V Kapalı Alfa’ya katılım sadece davetle yapılır. PC oyuncuları için tasarlanmıştır, sadece İngilizce dilindedir ve şu bölgelerden erişilebilir:

Avrupa: Avusturya, Belçika, Bulgaristan, İsviçre, Kıbrıs, Çek Cumhuriyeti, Almanya, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, İngiltere, Gürcistan, Yunanistan, Hırvatistan, Macaristan, İrlanda, Man Adası, İzlanda, İtalya, Lihtenştayn, Litvanya, Lüksemburg, Letonya, Moldova, Karadağ, Makedonya, Malta, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Romanya, Sırbistan, İsveç, Slovenya, Svalbard ve Jan Mayen, Slovakya, İspanya, San Marino, Türkiye.
 
Kuzey Amerika: Kanada, Meksika, Amerika Birleşik Devletleri. 
 
Davetler Nasıl Çalışacak?

Kapalı Alfa kodları içeren davetler bir grup Battlefield oyuncusuna yakında gönderilecek. Bu kodlar Origin istemcisinden kullanılabilir.

Origin’de ilk Kapalı Alfa’dan kalma geçerli bir Battlefield V Kapalı Alfa yetkisi olan oyuncular, Kapalı Alfa 2’ye otomatik olarak davet edilecektir. Bu oyuncuların oyun Origin istemcisine düştüğünde yeniden yüklemeleri yeterlidir. Daha önce kodlarını almış olan oyunculara ise aynı kod her ihtimale karşı e-posta ile yeniden gönderilecektir.

Henüz alınmamış olan kodlar da Kapalı Alfa 2’ye erişmek için kullanılabilir. Ayrıca daha fazla oyuncuya Battlefield V’i deneme şansı vermek için e-postayla daha fazla davetiye göndereceğiz. 
 
 
Sistem Gereksinimleri Neler? 
 
Minimum:

İşletim Sistemi: 64-bit Windows 7, Windows 8.1 veya Windows 10
İşlemci (AMD): AMD FX-8350
İşlemci (Intel): Core i5  6600K
Bellek: 8GB RAM
Ekran Kartı (NVIDIA): NVIDIA GeForce GTX 1050 / GTX 660 2GB
Ekran Kartı (AMD): AMD Radeon HD 7850 2GB
DirectX: 11.0 uyumlu video kartı veya eşdeğeri
İnternet: 512 KBPS veya daha hızlı, sabit internet bağlantısı
Sabit disk alanı: 50GB

Önerilen:

İşletim Sistemi: 64-bit Windows 10
İşlemci (AMD): AMD Ryzen 3 1300X
İşlemci (Intel): Intel Core  i7 4790 veya eşdeğeri
Bellek: 16GB RAM 12GB RAM
Ekran Kartı (NVIDIA): NVIDIA GeForce GTX  1060 3GB
Ekran Kartı (AMD): AMD Radeon RX 480 4GB
DirectX: 11.0 uyumlu video kartı veya eşdeğeri
Internet: 512 KBPS veya daha hızlı, sabit internet bağlantısı
Sabit disk alanı: 50GB

Bu özelliklerin Kapalı Alfa için geçerli olduğunu ve oyunun tam sürümüyle ilgili olmadığını lütfen unutmayın.
 
Kapalı Alfa’da Hangi Modlar ve Haritalar Olacak?

Conquest modu veya Grand Operation Fall of Norway. Arctic Fjord haritasında geçen Fall of Norway’de oyun içi “günleri” yaşayabilir ve Grand Operation’ın birleştirdiği Airborne ve Breakthrough modlarını oynayabilirsiniz.

Airborne oynarken savaş alanına paraşütle inerek düşman topçularıyla mücadele edecek ya da karşı takımdaysanız karşı saldırı başlatacaksınız. Breakthrough modunun aksiyon dolu çatışmalarında saldıran taraftaysanız bölgeleri ele geçirmeye; savunan taraftaysanız düşmanı anlık planlarla uzak tutmaya çalışacaksınız.

Vazgeçilmez Battlefield klasiklerinden Conquest modunda ise iki takım piyadeler ve taşıtlarla savaşarak önemli kontrol noktalarının çoğunluğunu ele geçirmeye çalışacak. 
 
Oyun İçinde Görevler ve Ödüller Olacak mı?

Hayır, ikinci Kapalı Alfa’da herhangi bir Special Assignment veya Daily Order olmayacak çünkü bu seferlik özellikle oyun mekaniğine yönelik düzeltmeleri test etmek istiyoruz.

Kapalı Alfa’dan Oynanış Videosu Çekebilir ve/veya Yayın Yapabilir miyim?

Kesinlikle! Katılımcılar Kapalı Alfa oturumlarından video kaydetmekte özgürler çünkü herhangi bir gizlilik sözleşmesi bulunmuyor. Oluşturduğunuz içerikleri görmek ve yapıcı geri bildirimlerinizi duymak bizi heyecanlandırıyor. Bunun için içeriklerinizi yayınlarken mutlaka resmi Battlefield kanallarımızı da tag’leyin.