Steam'in "Pek Yakında" Sekmesinde Geliştirmeler Yapıldı

Gazali Çetinkaya

 
 
   Valve, yakında çıkacak oyunların Steam'de görüntülenme şeklini değiştirecek birkaç geliştirme yaptı.
 
   Geçmişte Steam ana sayfasında, yakında çıkacak oyunların listesini kronolojik olarak gösteren son derece basit bir Pek Yakında listesi mevcuttu. Çıkacak oyunların listesi herhangi bir kullanıcının ilgi alanına göre sıralanmıyordu ve liste görevini yerine getirmiyordu. Her ay Steam’de yüzlerce yeni oyun çıkmasına rağmen müşteriler, oynayacakları yeni oyunları bulmak için bu listeyi kullanmıyordu. 

   Bu yüzden, bugün itibariyle Pek Yakında sekmesi "Popüler ve Yakında" olarak adlandırılarak daha akıllı ve daha özenle hazırlanmış bir liste olacak. Bu liste, bir oyun hakkında var olan çıkış öncesi ilgiyi göz önünde bulunduracak. Bu ilgi, istek listeleri, ön siparişler ve geliştirici veya yayıncının geçmiş oyunları aracılığıyla toplanılan veriler sayesinde belirleniyor. Valve Steam’in bir oyun çıkmadan önce var olan ilgiyi ölçmede (bu ilgi çok fazla olmasa bile) iyi bir iş çıkardığını ve oyunu gerekli müşterilere sunarak var olan ilgiyi artırma konusunda başarılı olduğunu düşünüyor ve eskisinden daha akıllı hale gelen bu liste de tam olarak bahsedilen işlevi gerçekleştirmeyi amaçlıyor.
 
   Ayrıca sekmenin altında yer alan "Dahasını gör"e tıkladığınızda, Pek Yakında Çıkacaklar sayfasına gideceksiniz. Bu sayfa, çıkacak oyunları sizin ilgi alanlarınıza göre önerecek ve çok daha kullanışlı olacak. 
 
   Eğer yeni oyun çıkaracak bir geliştirici veya yayıncıyı takip ediyorsanız, bu oyunlar Pek Yakında sayfasında öne çıkarılacak. Eğer bir oyunu İstek Listenize aldıysanız, aynı şekilde ilgili oyunlar da bu listede görünecek. Steam'de ilgilendiğinizi belirttiğiniz oyunlar varsa, bu durum da göz önünde bulundurulacak ve size listede gösterilecek. Bu durumun aksi mevcut olduğunda, yani ilgilenmediğinizi belirttiğiniz oyunlar olduğunda, mevzubahis oyunlar veya DLC'ler size gösterilmeyecek. 
 
   Bununla birlikte, Pek Yakında sayfasında Steam'e gelecek her şeyin filtrelenmemiş bir listesini de görüntüleyebileceksiniz. Ve bu listeye bakıp, istek listenize oyun eklediğinizde veya arkadaşlarınızla paylaştığınızda, ilgili oyunların daha kolay keşfedilebilmesi için Steam'e yardımcı olacaksınız.