Call of Duty 2019'da Hikaye Modu Olabilir

Gazali Çetinkaya

 
   Call of Duty: Black Ops 4 ile seride ilk defa bir oyun hikaye moduna sahip olmayacak ancak Activision bunu gelenek haline getirmeyecek gibi görünüyor.

   2019'da çıkacak Call of Duty oyunu Infinity Ward tarafından geliştiriliyor ve açılan senaryo yazarı iş ilanı hikaye modunun olacağını işaret ediyor.
 
   İş ilanında "gelecek nesil platformlar için yeni, heyecan verici, henüz duyurulmamış oyunlar" üzerinde çalışacak kişilerin arandığı ve bu kişilerin "çok çeşitli oyunlarda deneyim sahibi olan yazarlar, ses tasarımcıları ve yönetmenler" ile birlikte çalışacağı belirtilmiş. Ayrıca istenilen özellikler arasında "FPS oyunlarına karşı güçlü bir ilgi ve tutku", "çok oyunculu ve tek oyunculu oyun tasarımında geniş bir kavrama yetisi" ve "oyun karakterlerini gerçek hayata taşıma" konusunda güçlü bir isteğe sahip olma.
 
   Daha çok erken ancak söylentiler Infinity Ward'un Call of Duty: Modern Warfare 4 üzerinde çalıştığı yönünde. Ek olarak, 2010 yılında Infinity Ward'dan ayrılıp Respawn Entertainment'a katılan üç video oyun geliştiricisi bu kez Respawn Entertainment'dan ayrılıp Infinity Ward'a geri döndü. Bu üç kişi dışında Respawn Entertainment'dan beş farklı oyun geliştiricisi de Infinity Ward'a katıldı.

   Activision Call of Duty 2019 hakkında hiçbir resmi açıklamada bulunmadı.

   Call of Duty: Black Ops 4, 12 Ekim'de PlayStation 4, Xbox One ve PC için çıkacak.