Bigben Interactive Cyanide Studio'yu Satın Aldı

Gazali Çetinkaya

 
   Bigben Interactive Styx ve Blood Bowl serisinin arkasındaki Fransız geliştirici Cyanide Studio'yu satın aldığını duyurdu.
 
   Cyanide Studio'nun satın alınması basın bülteninde belirtilene göre, yarış oyunu geliştiricisi Kylotonn Racing'in kaynaklarını arttıracak ve Bigben Interactive'in de oyun geliştirme aşamasına tam entegrasyonunun bir parçası olacak. Şimdiye kadar, Bigben Interactive sadece oyun yayıncısı ve dağıtıcısıydı.
 
   "Bu satın alma, Bigben'in stratejisinde AA segmentindeki isteklerimizi karşılayan yeni oyunlar oluşturma kabiliyetimizi büyük ölçüde geliştireceğinden dolayı bizim için büyük bir dönüm noktasıdır." dedi Bigben Interactive başkanı ve CEO'su Alain Falc. Bigben, sektördeki en yaratıcı Fransız stüdyolarından biri olan Cyanide'in yeteneklerini Bigben Group'a katmaktan gurur duyuyor ve onları yeni ve daha iddialı projelere doğru ilerlemelerini destekleyeceğiz." 
 
   Cyanide başkan ve CEO'su Patrick Pligersdorffer ekledi, "Video oyunlarında uluslararası bir referans oyuncu olan ve bizim kültürümüz ile büyüme hedeflerimize tam olarak uyan Bigben Group'a katılmaktan dolayı çok memnunuz. Bigben Group'a katılmak, daha kaliteli oyunlar oluşturmak için üretim kapasitemizi arttırmamıza ve ticari performansları en üst seviyeye çıkarmamız için bize eşsiz bir fırsat sunuyor."
 
   Cyanide Studio'nun geliştirmekte olduğu Call of Cthulhu: The Official Video Game ve Werewolf The Apocalpyse: The Official Video Game daha önce yapılmış olan anlaşmalardan dolayı Focus Home Interactive tarafından yayınlanacak. Ayrıca Cyanide Studio'nun şu anda geliştirme aşamasında olan dokuz oyunu var.