Harika Bir Ücretsiz Oyun Duyurusu: Firefall!

Gökhan Yılmaz

 
     Red 5 Studios, içerisinde eski Blizzard çalışanlarının da bulunduğu bir yapımcı. Stüdyonun bu yılın başında duyurulmamış bir MMO üzerinde çalıştığı biliniyordu. Red 5, üzerinde çalıştığı oyunu ilk defa gösterdi ve oldukça sağlam bir oyun bizleri bekliyor diyebiliriz.
 
     Firmanın daha önce başka bir oyunu bulunmamasından dolayı endişelerim vardı fakat oyun için hazırlanmış CG (Computer Generated) videosu ve oynanış videosu oyuncuları tatmin edecek nitelikte. Videoları izleyince biraz Borderlands, biraz Half-Life 2, biraz StarCraft II esintileri olduğunu farkedeceksiniz. Red 5, Firefall ile FPS/TPS oynanışı MMO türüyle birleştirerek başarılı bir yapım ortaya koymuş.
 
     Firefall, takım tabanlı bir aksiyon oyunu. Kendi açık dünyası üzerinde yüzlerce kişiyle beraber oynayabileceğiniz bir yapıya sahip. Oyunun hikayesi 2233 yılında Dünya üzerinde geçiyor. Crystite isimli yüksek bir enerji kaynağı bulunuyor ve bu kaynağın çok kullanılması nedeniyle Dünya'nın üzerinde bir enerji kasırgası oluşuyor. Oyuncular hayatta kalma mücadelesi veren insanları yönetiyor. Melding ismindeki bu enerji oluşumu, beraberinde Chosen isminde yeni bir ırkı da çekiyor. Bu ırkın tek amacı ise insan ırkını tarihten silmek.
 
     Aslında Firefall'a tam olarak bir MMO diyemeyiz. Alışıldık MMO oyunlarından biraz daha farklı ve daha çok aksiyon üzerine odaklanmış bir oyun. Oyun çıktığında, herhangi bir aylık ödemesi bulunmayacak ve tamamen ücretsiz olarak oynanabilecek. Sadece oyuncuların çeşitli eşyalar satın alabilecekleri bir sistemi bulunacak fakat bu eşyalar kesinlikle yetenek tabanlı olmayacak. Yani satın alındığında diğer oyunculara karşı bir avantajınız bulunmayacak. Şimdilik bu kadar bilgiye sahip olduğumuz oyun 2011'in sonlarında çıkacak.
 
     Oyunun sinematik videosunu buradan, 10 dakikalık oynanış videosunu ise buradan izleyebilirsiniz.
 
     Ayrıca betasına erken kayıt yaptırmak için Firefall'ın resmi sitesini ziyaret edebilirsiniz. Yukarıdan (Sign Up for Beta Now) oyunun forumlarına kayıt yaptırdığınızda betaya da kayıt yaptırmış oluyorsunuz.