Street Fighter Dizisi Üzerinde Çalışılıyor

Gazali Çetinkaya

 
   Dövüş oyunu serisi Street Fighter ekrana uyarlanıyor.

   Deadline'in haberine göre, dağıtıcı ve prodüksiyon şirketi Entertainment One 2014'teki Street Fighter: Assassin’s Fist internet dizisinin arkasındaki ekibin görev alacağı Street Fighter live-action televizyon dizisi üzerindeki çalışmalarına başladı.

   Capcom tarafından da desteklenecek olan dizi 1991'de çıkan Street Fighter 2: The World Warrior oyununu temel alacak ve Ryu, Ken, Guile, Chun-Li ve M. Bison gibi karakterleri içerecek.
 
   Entertainment One'ın başkanı Mark Gordon da kişisel olarak projeye dahil olacak. Kendisinin bir önceki şirketi The Mark Gordon Company kısa bir süre önce Entertainment One tarafından satın alınmıştı. Mark Gordon Saving Private Ryan ve Speed filmlerinin yapımcılığı ile tanınıyor. Şu anda da devam eden diziler Grey’s Anatomy ve Quantico'nun yapımcılığını üstlenmiş durumda.
 
   "Uzun bir araştırmanın ardından, Assassin’s Fist'in arkasındaki ekibin rehberliğinde, olağanüstü televizyon deneyimine sahip olan Mark Gordon ve eOne ile anlaşmaya vardığımızdan dolayı mutluluk duyuyoruz. Özüne sadık kalacak bir televizyon dizisi uyarlaması yapmamıza yardımcı olacak referansları bulunuyor." dedi Capcom’un Street Fighter serisindeki yapımcısı Yoshinori Ono.

   Street Fighter dizisi başlangıç tarihi ve oyuncu kadrosu henüz belli değil.