Bilgisayarınız World of Tanks’in Yeni Sürümü için Hazır mı?

Gazali Çetinkaya

 
   Wargaming’in tamamen kendi kaynaklarıyla geliştirdiği yeni oyun motoru Core, oyuna bu yıl içerisinde gelecek 1.0 güncellemesinin en önemli ve en çok merakla beklenen kısmını oluşturuyor. Fakat güncellemenin gelişini bekleyemeyecek kadar sabırsızsanız ya da oyunun gelecekte nasıl görüneceğini merak ediyorsanız http://wotencore.net/ adresini ziyaret ederek merakınızı giderebilirsiniz.

   Yukarıdaki bağlantıya tıklayıp enCore adlı bu programı bilgisayarınıza kurarak bilgisayarınızın 1.0 güncellemesiyle baştan aşağı yenilenecek grafikler karşısında nasıl bir performans sergileyeceği hakkında fikir edinebilirsiniz. Kullanması oldukça basit bu programda tek yapmanız gereken, önceden belirlenmiş üç ayardan birini seçerek çözünürlük ve anti-aliasing gibi ayarları arzu ettiğiniz gibi düzenleyip testi başlatmak. Üç dakikalık bu test size 1.0 güncellemesiyle gelecek harika grafiklerle adeta görsel bir şölen yaşatırken bir yandan da bilgisayarınızın bu grafik özelliklerinde sergileyeceği performansı da kaydedecek. Testin sonunda bilgisayarınızın seçili grafik ayarlarındaki performansı “düşük” “orta” veya “yüksek” olarak görüntülenecek.

   Geliştirilmesi 4 yıl süren Core grafik motoru tümüyle Wargaming tarafından üretildi. Oyun 1.0 güncellemesiyle yeni grafik motorunu kullanmaya başlayacak ve en yeni grafik işleme teknolojilerini oyuncularına sunacak. Core motoruna geçişle birlikte PBR, post-processing efektleri, gelişmiş ışıklandırma, parçacık efektleri gibi performans artışına ve optimizasyona yönelik gelişmeler World of Tanks’in PC sürümü için yeni bir çağ başlatacak.

   Güncelleme oyunun mevcut oyuncularını elbette unutmuyor. Yeni grafik motoru geliştirilirken oyuncular şu anda oyunu oynadıkları konfigürasyonlarla oyunu sorunsuzca oynamaları hatta performans artışı görmeleri hedeflenerek oluşturuldu. World of Tanks’in 1.0 güncellemesinin bilgisayarınızda nasıl çalışacağını merak ediyorsanız http://wotencore.net/ adresine tıklayıp enCore’u deneyin.

   WoT 1.0 güncellemesinin tüm özelliklerine daha yakından bakmak isterseniz buraya tıklayarak Beta’ya kaydolun! 
basın bülteni