Metro Exodus'un Senaryosu İlk İki Oyunun Toplamından Daha Büyük

Gazali Çetinkaya

 
   Resmi PlayStation dergisinin Şubat 2018 sayısında röportajına yer verilen Deep Silver yapımcısı Jon Bloch Metro Exodus hakkında yeni bilgiler verdi. 
 
   Jon Bloch tarafından belirtilene göre, oyuncular Metro Exodus'tan uzun ve ayrıntılı bir hikaye bekleyebilir. "Metro Exodus'un senaryosu Metro 2033, Last Light ve tüm indirilebilir içeriklerinden toplamından daha da büyük." dedi Bloch. 
 
   Jon Bloch şu şekilde devam etti: 
 
   "Yeni toplumlar, dinler, yaşam biçimleri, ortamlar, canavarlar ve mutantlarla karşılaşacağız. Bazıları bazı açılardan tanıdık gelecek, bazıları tamamen yeni olacak. Kıyamet sonrası hayat devam ederken, Moskova'nın dışı farklı şekillerde gelişti. Bazı alanlar radyasyona maruz kalmış bölge olacakken, bazı bölgeler herhangi bir toksin veya tahribattan uzak olacak." 
 
   "Farklı durumlara ne zaman ve nasıl yaklaşılacağının seçilmesi, görevleri tamamlarken oyuncunun deneyimi üzerinde ölçülebilir etkilere sahip olacaktır. Geceleri bir haydut kampına yaklaşmak daha gizli bir oyuncu için avantajlı olabilir, ancak uğraşmak zorunda kalacağınız daha çok haydut olabilir." 
 

   Yıl 2036.

   Nükleer savaş dünyayı harap ettikten çeyrek yüzyıl sonra hayatta kalan birkaç bin kişi Metro tünellerinde Moskova'nın yıkıntıları arasından hayata sarılıyor. Zehirli elementlere karşı mücadele ettiler, mutasyona uğramış yaratıklar ve paranormal dehşetlerle savaştılar ve iç savaşın hiddetine maruz kaldılar.

   Fakat şimdi Artyom olarak, Metro'dan kaçıp felaket sonrası Rusya'dan Doğu'da yeni bir yaşam arayışına uzanan inanılmaz kıtalar arası bir yolculuk süren Spartan Rangers grubuna liderlik etmelisin.

 
   Metro Exodus 2018'in sonbahar döneminde PlayStation 4, Xbox One ve PC için çıkacak.