Haftanın Espor Gündemi: 6

Hamit Can Sayılgan

 
     11-17 Aralık tarihleri arasında espor dünyasında gerçekleşen turnuvaları ve gözden kaçan gelişmeleri derledik.
 

Valve, Majör Turnuva Sistemini Değiştirdi; 24 Takımın Sticker'ı Satışa Sunulacak

 
      Valve, majör turnuva sistemi elemesi olan Minor Champions etabını "The New Challengers", Challengers etabını "The New Legends" ve Legends etabını "The New Legends" olarak değiştirdi. Bu değişiklikle birlikte temsilcimiz Space Soldiers'ın da aralarında bulunduğu 8 takımın stickler paketlerinin de oyun içinde satışa sunulacağı duyuruldu.
 
 
 
ELEAGUE Major 2018 Turnuva Takvimi
The New Challengers /12-15 Ocak
The New Legends /19-22Ocak
The New Champions /26-28 Ocak
 

Golden State Warriors, League of Legends Takımını Duyurdu

 
     Ünlü NBA takımlarından Golden State Warriors, Golden Guardians (GGS) adıyla oluşturduğu Kuzey Amerika, League of Legends takım kadrosunu duyurdu. Golden Guardians'ın takım kadrosu NBA.com'da yayınlandı.Takımın koçluğunu, 2015 senesinde TSM'i birinci sıraya yükseltmiş olan Choi "Locodoco" Yoonsup yapacak. Golden Guardians NA LCS'te mücadele edecek.
 
 

EA Sports, FIFA18 Oyununda Haftanın En İyi Gollerini Yayınladı 

 

PlayerUnknown's Battlegrounds 48 Saatte 1 Milyon Satış Miktarına Ulaştı

 
 
12 Aralık günü Microsoft, Xbox ve Xbox One platformunda satışa çıkartılan PlayerUnknown's Battlegrounds, 48 saatte 1 milyon satış miktarına ulaştı. Video oyun analisti Mat Piscatella "PUBG, Xbox One üzerinde1 milyon satış rakamını geçti. Xbox platformunda bu kadar hızlı 1 milyon oyuncu kazanılacağını hiç tahmin etmemiştim." açıklamasında bulundu.
 

100 Thieves, League of Legends ve Counter Strike Kadrosunu Duyurdu

 
     Ünlü Youtuber Matthew "Nadeshot" Haang'ın kurduğu 100 Thieves espor takımı, Counter Strike Global Offensive ve League of Legends kadrosunu duyurdu. 
 
     Eski Immortals oyuncuları 100 Thieves CS:GO takımına transfer edildi. 100 Thieves, ELEAGUE 2018 Boston Major turnuvasında "efsane" statüsüyle ana elemelerde yer alacak. 
 
    
     League of Legends kadrosuna bir süredir AD Carry oyuncusu bulmakta sıkıntı çeken 100 Thieves, "Cody Sun" ile anlaşma sağladığını duyurdu ve böylelikle takım kadrosunu tamamlanmış oldu. 2018 NA LCS, 20 Ocak'ta başlayacak.
 
100 Thieves League of Legends Kadrosu
Üst Koridor: Kim "Ssumday" Chan-ho
Ormancı: William "Meteos" Hartman
Orta Koridor: Yoo "Ryu" Sang-wook
Alt Koridor: Cody "Cody Sun" Sun
Destek: Zaqueri "aphromoo" Black