Yeni Xbox 360 Kontroller Yolda

Ersin Kılıç



     Xbox 360'ın dolayısı ile Microsoft'un övüldüğü noktalardan biriside şüphesiz konsolun sahip olduğu kontroller'dır. Analogların yerleri, tutuş hissi, tetik tuşları ve titreşim özelliği ile Xbox 360 kontroller oyun keyfini gerçekten daha iyi bir şekilde oyuncuya aktarabiliyor.
 
     Xbox'ın ilk takoz diye tabir ettiğimiz kontrol cihazlarından sonra Microsoft son derece başarılı bir işe imza atmış ve daha şık ve kullanılabilir bir kontroller ile karşımıza çıkmıştı. Bu kontroller Xbox 360'ın çıkması ile birlikte çok daha iyi bir şekilde dizayn edildi. 
 
     Şimdi ise Microsoft'un Xbox 360 kontrolünde ufak tefek yenilikler yaptığı belirtiliyor. Bu yeni kontroller için henüz ne gibi değişiklikler yapıldığı açıklanmasa da özellikle D-Pad tuşları üzerinde bazı değişikliklere gidildiğine dair dedikodular dolaşıyor. D-Pad tuşlarının dörtte bir oranda daha çıkıntılı olacağı da gelen bilgiler arasında.
 
     Yayılan bu dedikodulardan sonra Microsoft'tan bir açıklama geldi. Slashgamer'ın raporlarına göre Gamestop ile görüşen bazı Microsoft yetkilileri bu değişikliği onaylamış. Yılbaşı döneminde satışa çıkması beklenen bu yeni kontroller için net bir tarih veya fiyat ise verilmiş değil. Öte yandan Micrsoft'un bu duyuruyu bir kaç gün içerisinde yapacağı da gelen bilgiler arasında.
 
Kaynak