"Xbox 360 ile 5 Sene Daha"

Levent Polater



   
    Son zamanlarda Xbox 360 ve PS3'e aynı anda çıkan oyunlar için yapılan incelemelerde Xbox 360 cephesinin gittikçe güçsüzleştiği söylenmekte ve dolayısıyla Microsoft'un yeni konsol duyurusunun gittikçe daha da yaklaştığı düşünülmekteydi. Fakat Microsoft'dan resmi bir ağız Xbox 360'ın kendileri tarafından ön görülen ömrünü gözler önüne serdi, bize susmak kaldı.
 
    Microsoft Europe’dan Chris Lewis, BusinessWeek için yaptığı röportajda şirketinin Xbox 360'ı önümüzdeki 5 sene boyunca sunmaya devam edeceğini belirtti. 
 
    GamesCom'da da konuşan Lewis konsolun 10 senelik ömrü olduğunu dile getirmişti. Xbox 360'ın 2005'de çıktığını düşünürsek 2015, bu rakam ile örtüşüyor. Lewis'e göre bu 5 senelik uzatmanın Kinect sayesinde olduğu belirtiliyor.
   
    Benim aklıma gelen soruyu BusinessWeek de sormuş. "Xbox 360 satıştayken yeni bir konsol çıkarılır mı?" sorusuna Lewis'in yanıtı kısa ve net oldu:

    "Şu anda buna takılmıyoruz."

    Sony, yeni konsol çalışmalarına başladıklarını çoktan itiraf etmişti. Nintendo başkanı Satoru Iwata da şirketinin Wii'den sonraki konsolu çalıştığını ve geliştirmeye gayret ettiğini belirtmişti. Microsoft da Kinect'e güvenip gecikmese iyi olur sanki...
 
 
 BusinessWeek