League of Legends 2017 Üniversite Ligi Kayıtlar Açıldı

Gazali Çetinkaya

   Riot Games Türkiye ve ESL (Electronic Sports League) işbirliği ile gerçekleşecek olan, Türkiye'deki tüm üniversitelerin katılım gösterebileceği League of Legends Üniversite Ligi başlıyor.
 
 
 
   Üniversite Ligi

   Türkiye'de gerçekleşen ilk resmi üniversiteler arası eSpor ligi. Üniversite Ligi, üniversite öğrencilerine kendilerini geliştirmek ve tanıtmak için bir şans veriyor. 81 ildeki üniversiteleri bir araya getirerek mücadele etmesini sağlıyor.

   Üniversite Ligi Ödülleri

1. takıma 10.000 TL değerinde ödül çeki
2. takıma 7.500 TL değerinde ödül çeki
3. takıma 5.000 TL değerinde ödül çeki 
4. takıma 2.500 TL değerinde ödül çeki 
 
   Üniversite Ligi Takvimi ve Yapısı 
 
Kayıt Tarihi - 1 Şubat - 20 Şubat
Bölge Elemeleri - 25 - 26 Şubat
Bölge Ligi - 4 Mart - 2 Nisan
Bölge Finalleri - 8 Nisan - 16 Nisan
Büyük Final - 6 - 7 Mayıs
 
   Kayıt formuna buradan ulaşabilirsiniz. 
 
 
 
   Kısaca anlatmak gerekirse:

   Bölge Elemeleri: Sınırsız katılım. Takımlar eşleşme tablosuna yerleştirilip elemede mücadele eder, ilk 6 takım Bölge Ligi'ne yükselmeye hak kazanır.

   Bölge Ligi: 6 takımlı lig aşaması. Her takım birbiriyle 2 maç yapar. 5 haftalık lig aşaması sonrasında kendi liginde ilk 4'e girenler final aşamasına çıkar.

   Bölge Finali: Ligin ilk 4 takımı ligde aldığı sıraya göre eşleşme tablosuna yerleştirilir, her bölgenin şampiyonu Büyük Final'e yükselir.

   Büyük Final: 4 bölgenin şampiyonu sahneye çıkar. Rasgele oluşturulan eşleşme tablosunda rakiplerini mağlup eden takım 2017 Üniversite Ligi şampiyonu olur.
 
   Bölgeler İçin; https://play.eslgaming.com/turkey/news/269603
basınbülteni