Mass Effect: Andromeda Bir Açık Dünya Oyunu Değil

Gazali Çetinkaya

 
   Geçtiğimiz yıl Mass Effect: Andromeda'nın açık dünya oyunu olabileceğine dair bir takım haberler vardı. Mass Effect serisinin yapımcısı Michael Gamble, Resmi Xbox Dergisi ile yaptığı röportajında oyunun açık dünya olmayacağını ancak tamamen de çizgisel bir oynanış sunmayacağını doğruladı. 
 
"Kesinlikle, Andromeda'ya bir açık dünya oyunu diyemem. 'Araştırmaya dayalı oyun' terimini kullanmaktan hoşlanıyoruz. Hâlâ sağlam bir hikaye konseptine ve Mass Effect'ten beklediğiniz tüm harika şeylere sahipsiniz."
 
   Michael Gamble ek olarak araştırmanın oyunda önemli bir konumda olacağını, her zaman olmasa da zaman zaman Nomad ile gezegenlerin birçoğunda dolaşabileceğimizi ancak geleneksel bir sandbox oyunu türündeki gibi de olmayacağını ekledi. 
 
   Nomad, Andromeda'da kullanacağımız araç olacak. Orijinal üçlemedeki Mako'nun yerini alacak. 
 
   Uzayın keşfedilmemiş ve affetmeyen bölgesinde insanlığa yeni bir yuva arayışında liderlik edecek bir yol göstericinin rolüne gireceğimiz Mass Effect: Andromeda 21 Mart tarihinde Kuzey Amerika, 23 Mart tarihinde ise Avrupa bölgesi için çıkış yapacak. Oyunun çıkış yapacağı platformlar PlayStation 4, Xbox One ve PC.