Denuvo Anti-Tamper Teknolojisini Tamamen Yeniledi

Gazali Çetinkaya

 
   Özellikle Denuvo'nun son sürümünü kullanan Resident Evil 7'nin sadece beş gün gibi kısa bir sürede kırılmasından sonra Denuvo'nun yeni bir güncelleme üzerinde çalıştığını yaptıkları açıklama ile birlikte öğrenmiştik.
 
   Şimdi ise Denuvo Software Solutions GmbH'nin korsana karşı mücadele sistemi olan Anti-Tamper teknolojisini tamamen yenilediği ortaya çıktı.
 
   Denuvo'nun bu yeni sürümü ise gelecek oyunlarda kullanılacak. Örneğin; Ubisoft'un South Park: The Fractured But Whole, Tom Clancy's Ghost Recon Wildlands ve For Honor oyunları kullanacak. Bunların dışında Sniper: Ghost Warrior 3 ve Sniper Elite 4 gibi oyunlar da yeni sürümü kullanacak. 
 
   Denuvo'nun Anti-Tamper teknolojisi geçtiğimiz yıl çıkış yapan birçok oyunu korumayı başarmıştı. Bununla birlikte belirli bir korsan grup teknolojinin nasıl çalıştığını anlayıp bazı oyunları kırmıştı. Denuvo, Resident Evil 7'nin kırılması hakkında "Lütfen unutmayın, biz Anti-Tamper çözümümüzü kırılması zor olarak konumlandırıyoruz, kırılamaz şeklinde değil." dedi.
 
   Bu yeni sürümün korsan gruplar tarafından kırılıp kırılmayacağını ise ilerleyen zamanlarda göreceğiz.