Square Enix'in Kâr ve Gelirinde Artış Var

Gazali Çetinkaya

 
   Final Fantasy ve Tomb Raider oyunlarının yayımcısı olan Square Enix, 31 Aralık 2016 tarihinde sona eren dokuz aylık dönemdeki kazancını bildirdi ve rapora göre de hem kâr hem de gelirde artış var.
 
   Bir önceki mali yılın aynı döneminde ¥152 milyar ($1.3 milyar) olan gelir yeni dönemde ¥190 milyar ($1.7 milyar) oldu. Bir önceki mali yılın aynı döneminde ¥13.5 milyar ($120 milyon) olan kâr ise yeni dönemde ¥17 milyar ($151 milyon) oldu. Sırasıyla da %24.4 ve %26 oranında bir artış yaşanmış oldu.
 
   Square Enix kâr ve gelir tablosu dışında oyunlarıyla ilgili satışlarından net rakamlar vermedi ancak Final Fantasy XV ve Rise of the Tomb Raider PS4 sürümlerinin iyi gittiğini belirtti ve diğer oyunların dijital satışlarının da güçlü olduğunu söyledi. Ek olarak MMO oyunları için de "istikrarlı performans" sürdürüyor açıklaması yapıldı.
 
   Square Enix, Marvel ile ortak çalışarak yeni oyunlar sunmayı planlıyor. Bu ortaklığın ilk oyunu ise Tomb Raider'ın geliştiricisi olan Crystal Dynamics ve Deus Ex'in geliştiricisi olan Eidos Montreal tarafından gelecek bir Avengers oyunu olacak. Avengers projesi ve diğer oyunlar hakkında daha fazla bilgi 2018'de paylaşılacak.