2016'nın En Çok Gelir Elde Eden Ücretli PC Oyunu Overwatch Oldu

Gazali Çetinkaya

 
   Free to Play yapımlar gelir açısından PC oyun dünyasında büyümeye devam ederken ücretli yapımlarda da epey büyük kazançların olduğu görünüyor. SuperData tarafından paylaşılan bilgilere göre de 2016'nın PC'de en çok gelir elde eden yapımları paylaşıldı ve bu listenin başını Blizzard'ın başarılı FPS oyunu Overwatch çekiyor.
 
   Overwatch, 2016 yılında PC'de tek başına 585.6 milyon dolar gelir elde ederek bu yılın ücretli oyunları arasında en çok gelir elde eden PC oyunu olmayı başardı. 
 
   Overwatch'un arkasında ise 257.2 milyon dolar gelir ile Counter-Strike: Global Offensive bulunuyor. Üçüncü sırada 91 milyon dolar gelir ile Guild Wars 2, dördüncü sırada 88.7 milyon dolar gelir ile Minecraft ve beşinci sırada ise 74.9 milyon dolar gelir ile Fallout 4 bulunuyor. 
 
   Genele baktığımızda ise PC'de ücretli oyunlardan gelen 5.4 milyar dolar gelir konsollardaki (dijital) 6.6 milyar dolar gelirin altında kalıyor. 
 
   Free to Play'de ise lider açık ara farkla League of Legends. League of Legends 2016'da 1.7 milyar dolar gelir elde etmiş durumda.