Pro ile Birlikte PS4 Satışları Bir Önceki Haftaya Oranla %204 Yükseldi

Gazali Çetinkaya

 
 
   PlayStation 4 Pro geçtiğimiz hafta çıkışını yaptı ve MCV'nin (The Market for Computer & Video Games) paylaştığı rapora göre de Pro'nun çıkış yapması Birleşik Krallık üzerinde
PlayStation 4 satışlarını epey bir arttırmış.
 
   Rapora göre PlayStation 4 Pro'nun çıkış yapmasıyla birlikte PlayStation 4 satışları bir önceki haftaya oranla %204 yükseldi, bir önceki haftanın PlayStation 4 satışlarının %65'lik bir kısmı ise sadece PlayStation 4 Pro'dan geldi. Slim ve çıkış modeli PS4 ise kendi çapında %8,5 bir artış gösterdi. 
 
   Xbox One ise bir önceki haftaya oranla satışlarda %85 artış göstererek yine de iyi bir başarı sergilemiş.
 
   Son olarak Birleşik Krallık üzerindeki donanım pazar payına baktığımızda ise PlayStation 4'ün %53, Xbox One'ın ise %37'de olduğunu görüyoruz.
 
   Yüksek bir olasılıkla kasım ayında Birleşik Krallık üzerinde en çok satan konsol olmayı başaracak PlayStation 4, bakalım Amerika üzerinde de aynı başarıyı gösterip Xbox One'ın dört aylık liderliğine dur diyebilecek mi. Hep beraber göreceğiz. 
 
  Dinamik 4K, HDR (High Dynamic Range / Yüksek Dinamik Aralık), daha stabil ve yüksek frame rate, standart modele göre 2 kat güçlü GPU ve 4K streaming gibi özellikler sunan PlayStation 4 Pro, 10 Kasım tarihinde 1699 TL fiyatı ile çıkış yaptı.