Wii U'nun Üretimi Yakında Japonya'da Sona Erecek

Gazali Çetinkaya

   Bir durdurulacak bir durdurulmayacak derken bu kez Wii U'nun üretimi en azından Japonya'da sona erecek gibi görünüyor.
 
 
   İlk olarak Eurogamer'ın ortaya attığı "Wii U'nun üretimi 4 Kasım Cuma günü sonlanacak." haberi üzerine Kotaku Nintendo'nun bu haberi yalanladığını yazmıştı.
 
  Şimdi ise Nintendo Japonya'nın sitesine gittiğimizde Wii U paketlerinin açıklama kısmında (kinjitsu seisan shuuryou yotei) yazısı bulunuyor ve yine Kotaku'nun çevirisine göre de bu "Üretimin yakında (Japonya'da) sona ermesi bekleniyor." açıklamasına denk geliyor.
 
   Ayrıca Nintendo konuşanının Game Informer'a verdiği açıklamaya göre de Wii U'nun dağıtımı Kuzey Amerika'daki perakendeciler için bu mali yıl ile sona erdi. Nintendo konuşanı ek olarak net tarih vermese de konsolun üretiminin Japonya'da "yakın gelecekte" sonlanacağını onayladı.
 
   2012 yılının kasım ayında piyasaya sunularak bu nesli başlatan Wii U, aynı zamanda bu nesilden ilk ayrılan konsol da oluyor. Son paylaşılan raporlara göre Wii U'nun 13.36 milyon adet satışa ulaştığını öğrenmiştik. Wii U yazılım satışları da son çeyrek ile birlikte 92.35 milyon adete ulaştı. Cihazın en çok satan oyunu ise 8 milyon adet ile Mario Kart 8.