Yeni Metro Oyunu Duyuruldu!

Gazali Çetinkaya

   Metro 2033 ve Metro Last Light yapımlarından sonra yeni Metro oyunu da nihayet resmi olarak duyuruldu.
 
   Bu duyuru ise romanlarıyla Metro oyunlarına can veren Dmitry Glukhovsky'nin sitesi üzerinden geldi. Dmitry Glukhovsky'nin üçlemedeki son romanı Metro 2035'in resmi sitesine gittiğimizde altta bulunan zaman çizelgesinde bir sonraki Metro oyunu olduğu belirtilen “The next Metro video game” yazısı bulunuyor. Zaman çizelgesine göre de yeni Metro oyunu 2017 yılı içerisinde çıkış yapacak.
 
   Metro 2033 ve Metro Last Light'ı geliştiren 4A Games, henüz bir açıklama yapmadı fakat Wikipedia sayfalarında "Başlıksız Metro Video Oyunu" bulunuyor. Ayrıca geliştirici ekip 4A Games, ARKTIKA.1 adlı VR oyununun üzerinde çalıştıkları iki projeden sadece biri olduğunu ve diğer projenin bizleri mutlu edeceğini düşündüklerini söylemişti. Öyle de oldu.
 
  Oyun hakkında da resmi sitede bulunan yazıdan başka bir açıklama yok. Ancak yine de yeni bir Metro oyununun geliştirildiğini, Metro 2035 romanından sonra geçeceğini ve 2017 yılı içerisinde geleceğini bilmek şu an için yeterli. İlerleyen günlerde oyunun tanıtımı da yapılacaktır.