Söylenti: Yeni 3D Mario Oyunu Switch'in Çıkış Oyunlarından Birisi Olacak

Gazali Çetinkaya

   Nintendo'nun 2012 yılının kasım ayında piyasaya sunduğu ev konsolu Wii U satış açısından epey bir başarısız oldu. Bunun nedenlerinden birisi de Wii U'nun çıkış döneminde birinci parti oyunların yetersiz sayıda bulunmasıydı.
 
   Önümüzdeki yıl çıkacak konsolu ile de aynı hataya düşmemek için Nintendo'nun çıkışında sağlam bir oyun listesi sunması gerekiyor ve gelen bir söylentiye göre de Nintendo'nun yenilikçi yeni konsolu Switch'in çıkış oyunlarından birisi tanıtım videosunda da gördüğümüz yeni 3D Mario oyunu olacak.
 
   Nintendo söylentileriyle bilinen Emily Rogers mesajlarında yeni 3D Mario oyununun geliştirme sürecinin neredeyse tamamlandığını ve Switch'in çıkış oyunlarından birisi olacağını söyledi. Emily Rogers bunun dışında yeni 3D Mario'nun Super Mario 3D World ve Super Mario Galaxy oyunlarından daha fazla etrafı araştırma sunacağını belirtti. 
 
   Ayrıca Switch'in çıkışından sonraki 6-8 aylık bir sürecin çok etkileyici olacağı da Emily Rogers tarafından belirtildi. 
 
   Daha önce paylaşılan bir söylenti haberini hatırlayacak olursak MCV, NX'in (Switch) çıkışından sonraki 6 aylık süreçte Pokemon ve Mario oyununun geleceğini belirtilmişti.
 
   Nintendo'nun melez yapıdaki konsolu Switch 2017 yılın mart ayında piyasaya sunulacak. Cihazın oyun listesi ise ocak ayında yapılacak bir sunumla paylaşılacak.