SEGA, Project Sonic 2017'de Tamamen Yeni Bir Karakter Tanıtmayı Planlıyor

Gazali Çetinkaya

 
 
   Sega, temmuz ayının sonlarında gerçekleşen San Diego Comic-Con esnasındaki etkinlikte Sonic Mania ve Project Sonic 2017 adlı iki yeni Sonic oyunu duyurmuştu. Sega, geçtiğimiz günlerde Sonic Boom: Fire & Ice adlı yapımın Japonya'daki çıkışı şerefine bir etkinlik düzenledi ve o etkinlik sırasında da yeni Sonic projesi hakkında birkaç soruya cevap verdi.
 
   Paylaşılan ilk bilgiye göre de Sega, Project Sonic 2017'de tamamen yeni bir karakter tanıtmayı planlıyor. "We have plans to introduce a completely new character in Project 2017"
 
   Ayrıca sorulan Project Sonic 2017 ve Sonic Generations arasında olası bir bağlantı olacak mı sorusuna da Takashi Iizuka ikisinin ayrı olduğunu fakat 2D ve 3D seviyelerin oyunda yer alacağını belirtti. Takashi Iizuka, San Diego Comic-Con esnasında da Project Sonic 2017'nin devam oyunu olmadığını yeni bir deneyim olduğunu onaylamıştı.
 
   Project Sonic 2017; PlayStation 4, Xbox One, PC ve Nintendo Switch için geliştiriliyor. Oyunun 2017 yılının sonlarında çıkması bekleniyor. 
 
   Bir diğer Sonic oyunu Sonic Mania, 2017'nin ilkbahar aylarında PlayStation 4, Xbox One ve PC için çıkış yapacak. Bizlere 2D platform türünde klasik Sonic deneyimini yeni bölümlerle sunmaya hazırlanan Sonic Mania'da üç oynanabilir karakter(Sonic, Knuckles, Tails) ve ek olarak orijinal bölümler küçük dokunuşlar eşliğinde bulunacak.