The Pokémon Company Başkanı, NX Hakkında Konuştu

Gazali Çetinkaya

 
   Nintendo'nun merakla beklediğimiz yeni konsolu NX hakkında sadece söylenti ve sızıntı haberleri dışında bir bilgimiz yok ancak bugün bu söylentiler kısmen doğrulandı diyebiliriz. The Pokémon Company'nin başkanı Tsunekazu Ishihara, Wall Street Journal ile bir röportaj gerçekleştirdi ve burada bizlere iki önemli bilgi verdi.
 
   Tsunekazu Ishihara yaptığı açıklamada NX'in ev konsolu veya el konsolunun ne demek olduğu kavramlarını değiştirmeye çalışacağını belirtti. Tsunekazu Ishihara, ayrıca kendilerinin Nintendo NX'e oyun yapacağını da açıkladı.
 
   Henüz Nintendo kanadından bir resmi açıklama gelmemiş olsa da Tsunekazu Ishihara tarafından yapılan yorum NX'in melez bir yapıda yani hem ev hem de el konsolu olarak karşımıza çıkacağını doğruluyor diyebiliriz. 
 
   Daha önce ortaya çıkan haberlerde de Eurogamer, konsolun taşınabilir olacağını ve sökülebilir kontrolcülere sahip olacağını belirtmişti. Ayrıca konsolun kartuş ile çalışacağı Eurogamer tarafından gelen bilgilerdendi. Bunun dışında MCV adlı site ise NX'in çıkışından sonraki 6 aylık süreçte Pokemon ve Mario oyununun geleceğini belirtmişti.
 
   Nintendo NX'in Mart 2017'de piyasaya sürülmesi bekleniyor.