Final Fantasy XV'den Yeni Oynanış Görüntüleri Yayınlandı

Burak Oruç


    Geliştirilme süreci bir hayli sıkıntılı geçen Final Fanstasy XV ilk olarak 2006'da E3 fuarında duyurulmuştu. Final Fanstasy XV'nin çıkış tarihi, geçtiğimiz Mart ayında 30 Eylül 2016 olarak duyurulmuştu. Ancak bu çıkış tarihi de geçerliliğini yitirmiş ve oyun iki ay sonrasına ertelenmişti. Final Fantasy XV 29 Kasım'da Xbox One ve PS4 için çıkış yapacak.

    PAX West etkinliğinde, Square Enix 1 saatten uzun süren bir canlı yayın yaptı ve bu canlı yayınla gerek etkinliğe katılan gerekse de canlı yayını izlemiş olan oyunculara Final Fanstasy XV'den yeni oynanış görüntüleri gösterdi. Oynanış videosuna, oyunun yönetmeni Hajime Tabata ve geliştirici ekipten iki isimin daha sunumları eşlik etti. Gösterilen oynanış videosunda Noctis ve arkadaşları üstü açık arabaları ile bir madencilik yapılan bir mağaranın yolunu tutuyorlar ve iblislerle kavgaya tutuşuyorlar.

    Söz konusu canlı yayında, Final Fantasy XV'nin içindeki bir mini oyun olan Chocobo yarışı da gösterildi. Bu mini oyunu oynaması çok karışık durmuyor; bineğimizin enerjisini bir strateji doğrultusunda, kullanıp yer yer hızlanıp yer yer enerji tasarrufu ederek, rakiplerimizin önüne geçmeye çalıştığımız bir yarış oyunu diyebiliriz. Bu görüntüleri görmek için aşağıdaki oynatıcıdan 50. dakikanın sonrasına atlamalısınız.

    Aşağıdaki oynatıcıdan 54. dakikanın sonrasına atlayarak ulaşabileceğiniz bir başka oynanış görüntüsü de bu canlı yayına dahil, gösterilen üçüncü oynanış videosu olmuş. İzlediğimiz bu kısa oynanış videosunda ilkinin aksine mekanik yapılı düşmanlarla dövüşüyoruz. Büyük mekanik düşmanımızın ise bazı bölgelerini özel olarak hedef alabileceğimizi görüyoruz.

    Square Enix'in PAX West etkinliğinde yaptığı canlı yayının tekrarına aşağıdaki oynatıcıdan ulaşabilirsiniz. Oynanış görüntüleri ise 24. dakikadan sonra başlıyor.