Escape from Tarkov'un Alpha Sürümünden Yeni Detaylar Geldi

Tunahan Safdır

 
     Uzun bir süredir geliştirilmekte olan Escape from Tarkov'un alpha sürümü bu ay içerisinde çıkış yapacak. Yapımcı ekipten bu süreç adına bazı bilgiler paylaşıldı.
 
     Alpha sürümünün ilk etapta yalnızca oyunu ön sipariş veren kullanıcılara sunulacağı ve ilerleyen günlerde sürekli olarak daha fazla oyuncunun erişim sağlamasına olanak tanınacağı açıklandı. Yapımcının bu noktadaki beklentisi ise iki haftalık bir süreç sonunda olabildiğince oyuncunun alpha testlerinde bulunması.
 
    Ön siparişte farklı sürümleri bulunan ve bunların bazılarının erken erişim aşamalarına %100 katılma garantisi verirken örneğin standart versiyonda böyle bir özelliğin bulunmadığı Escape from Tarkov'da, diğer oyuncuların da daha az bile olsa katılma şanslarının olduğu belirtildi.
 
     Alpha sürüm içeriği hakkında yapılan açıklamalarla birlikte oyunda şu an için 2 bölge ve bazı özelleştirmeler bulunacak. Test aşamaları süresince yalnızca The PMC isimli sınıf seçilebilir olacak. Alışveriş sistemi de bu süreçte aktif olacak ve alım/satım işlemlerinin haricinde takas yöntemi de kullanılabilecek. 15 civarı silah ve ekipmanları da alpha aşamasında erişilebilir olacak. Alpha sürümünde erişilebilecek ekipman ve sistemlerle aktif olarak kullanılabilecek oyun dinamiklerinin detaylı listesine bu adresten ulaşabilirsiniz.
 
     Escape from Tarkov'un alpha sürecinin 4 Ağustos itibariyle başlayacağını hatırlatalım.