Türk Geliştiricilerin Mech Wars adlı MOBA Oyunu Kickstarter'da

Alkan Adakaner

 
   MOBA kategorisinde bir oyun olan MECH WARS oyun içerisinde kendi mekanik robotunuzu (Mech) kurmanıza imkân sağlıyor. Bu mech ile klasik MOBA oyunlarının tarzında ekip ile karşı karşıya savaşılıyor.

    MECH WARS bir Multiplayer Online Battle Arena (MOBA) oyunudur. Hikâyesi nükleer bir savaşın son anlarını ele alıyor. Büyük bir nükleer savaştan sonra kalan ordular sonsuza denk savaşıyorlar. Ta ki Mech'ler icat ediliyor ve bu mücadelenin galibini belirlemeye başlıyor.

    Oyun içerisinde kendinize ait mekanik robotları kurabilir, creepleri oluşturabilir, silahları değiştirebilme gibi birçok zengin içerik sizleri bekliyor. Oyun iki kısımdan oluşmaktadır: İlk kısmı kendinize ait mekanik robotları kurmak ve onları mücadele için hazırlamak. Her kurulan robotun avantaj ve dezavantajları var. Örneğin mekanik robot ağır bir silah ile donatılırsa hızlı bir oyun için dezavantaj sağlayacaktır. Ancak savaş sırasında üstünlük sağlayarak düşmana büyük kayıplar yaşatabilecektir. Hafif bir silah ise güç bakımından zayıf ancak oyun başında yıkımlarda büyük bir avantaj sağlayacaktır.

    Robotun dezavantajlarını dengelemek için uygun bir ordu (creep) ile desteklenmesi gerekiyor. Ordunuz oyun içerisinde işgal edilmiş fabrikalar tarafından otomatik üretilecektir.
 
Savaş Alanı
    Harita üzerinde iki ayrı üst bulunmaktadır. Bu üstleri birbirine bağlayan yollarda takımları bir savaş halindedir. Üstlerin bağlantı yollarında bulunan fabrikaları imha ederek takımların gücünü azaltacak ve üste kadar ilerleyip oyunu kazanacaksınız.
Oyunun Kickstarter sayfasına aşağıdaki adresten ulaşabilirsiniz.
https://www.kickstarter.com/projects/mechwars/1523740640?token=c147f167