DriveClub Geliştirici Ekibi Codemaster'a Katılıyor!

Talha Aynacı

 
     Geçtiğimiz ay sonu sizlere aktardığımız haberde DriveClub ve MotorStorm gibi yapımların geliştiricisi Evolution Studios'un kapatılacağını sizlere aktarmıştık. Sony'nin Avrupa'daki stratejisini yapılandırmasının bir sonucu olan bu girişim ilginç bir noktaya taşındı.
 
 Daha çok geliştirdikleri araba yarışlarıyla tanınan İngiliz oyun geliştiricisi Codemaster, Evolution Studios'u bünyelerine kattıklarını belirtti. Böylece PlayStation'a özel stüdyo multiplatform bir oyun geliştiricisi oldu. Haber 12 yıldır Evolution Studios çatısı altında emek veren ve DriveClub'ın baş tasarımcısı olan Paul Rustchynsky'dan geldi. Paul, Twitter adresinden verdiği mesajda şu sözlere yer verdi:
 
"Ben ve ekibimin Codemaster'a katıldığımızı duyurmaktan daha fazla heyecanlanamazdım. Codemaster'la yeni bir araba yarışı oyunu üzerine çalışmak için sabırsızlanıyoruz."
 
Codemaster kanadından ise açıklama şirketin CEO'su Frank Sagnier'den geldi:
 
"F1 2015 ve DiRT Rally'nin başarısı şirketin yeniden büyüme kazanmasını sağladı. Evolution ekibinin katılımıyla iş alanımızda gücümüzü koruyacak ve yarış oyunu geliştiriciliğine liderlik edeceğiz."
 
Biz de kendisine ve ekibine yeni maceralarında başarılar diliyoruz!