GTA V Sanal Gerçeklikle Daha da Vahşi!

Tunahan Safdır


     VR geliştiricilerinin ellerinden çıkan işler oyuncuları heyecanlandıracağa benziyor. Öyle ki bazı çalışmalar gün yüzüne çıkmaya başladı. Bunlardan biri de GTA V için yapılan el takipli VR çalışması.
 
     GTA V'in VR teknolojisiyle nasıl bir hâl alacağını merak eden bir geliştirici elindeki VR kitini oyuna uyarlamak için bazı çalışmalar yaptı. Bu çalışmalara el hareketlerinizi takip eden bir hand tracking özelliği de eşlik ediyor. Böylece ateş ederken ellerinizi de aktif şekilde kullanabiliyorsunuz.
 
     Geliştiricinin söylediğine göre ilk kez oyuna girip bu şekilde bir kişiye ateş ettikten sonra kendini gerçekten suçlu hissetmiş. Sanal gerçekliğin oyun deneyimini bu şekilde arttırmasının güzel olduğu kadar korkutucu da olduğunu kaydeden geliştirici henüz projesinin geliştirme aşamasında olduğunu söyleyerek, "Bu çok ciddi bir durum. İnsanlar kendileri bu deneyimi yaşamadıkları sürece asla tam manasıyla anlayamayacaklar" dedi.
 
     Modla ilgili gelişmeleri bu adresten takip edebilir, yapım sürecinden ufak bir tanıtım videosunu aşağıdaki oynatıcıdan izleyebilirsiniz.