Minecraft'ın Okullara Özel Sürümü Minecraft: Education Edition Duyuruldu

Samet Konuksal


    Geçtiğimiz sene içerisinde ülkemizde engellenme gibi tartışmalarını okuduğumuz Minecraft'ın hali hazırda 'MinecraftEdu' isimli modlama projesiyle beraber okullarda kullanıldığını biliyoruz. Microsoft, MinecraftEdu'yu satın alarak Minecraft'ı okullara sokma adına daha sağlam bir adım atma kararı aldı.
 
    Minecraft: Education Edition adında yeni bir Minecraft sürümü duyuran Microsoft ile Mojang yetkilileri, 2011'den beri işleyen ve 40'tan fazla ülkede okullarda kullanılan MinecraftEdu projesinin daha ciddi bir yapıya taşınacağını belirttiler.
 
    Öğrencilerin ve öğretmenlerin daha rahat kullanabilmeleri için özel olarak tasarlanan yeni Minecraft sürümünde daha güçlendirilmiş bir harita ve koordinat sistemi bulunuyor. 'Student Portfolio' adında öğrencilerin projelerinden görüntülerini rahatça kaydetmesi için bir sisteme sahip olacağı açıklanan sürümde aynı sınıftan 40 kişiye kadar multiplayer desteği ve daha kolay karakter özelleştirme seçeneği de bulunuyor.
 
    Bunun haricinde Mojang, Minecraft'ın okullara özel sürümü için bir topluluk sitesi açmış durumda. Bu sitede öğretmenler Minecraft'ı kullanarak öğrencilerine ne gibi şeyler aktarabileceklerini birbirleriyle paylaşabiliyorlar.
 
    Mojang kanadından gelen duyuruda MinecraftEdu'yu satın alan kuruluşların Minecraft: Education Edition'a da ücretsiz erişebilecekleri belirtilmiş. Bakalım yeni Minecraft sürümünü ülkemizdeki okullarda da görebilecek miyiz?