Farkında Olmadan Mikro Ödemelere 8.000$ Kaptırdı!

Talha Aynacı

Mikro ödemeler hem mobil hem oynaması ücretsiz hem de ödemeli oyunlarda baş belası olabiliyor.

 
      Kanada'da gerçekleşen bir olay konsollara kredi kartı bağlayarak alışveriş yapma ve mikro ödeme sisteminin ne gibi maddi felaketlere yol açabileceğini bir kez daha gözler önüne serdi.
 
 23 Aralık 2015 tarihinde aile reisi Lance Perkins, oğlunun kendisine ait kredi kartını kullanarak FIFA 16'da yaptığı oyun içi alışverişlerin sonucu 7.625.88 $'lık bir faturayla karşılaştı. O anda şoka uğradığını dile getiren baba, oğluna kredi kartını acil durumlar ve aile için ihtiyaç duyulan ihtiyaçların kolay alınabinmesi için teslim ettiğini dile getiriyor.
 
Oğlunun bir kereliğe mahsus kaçak olarak kredi kartını oyun içinde kullanması ise aslında sonun başlangıcı olmuş:
 
"Oğlum oyun içi ürünü alırken bunu tek seferlik bir ödeme sanmış. Benim kadar saf bir çocuk ve daha sonra yaptığı işlemlerin hiç birinden para alınmayacağını düşünümüş."
 
     Yaşanan olay sonrası hemen bankasıyla görüşen baba Perkins, bankadan, dolandırıcılık olmadığı müddetçe yapılabilecek hiç bir şeyin olmadığı cevabını aldı. Haberi gerçekleştiren CBC ajansının, satın alımın gerçekleştiği Xbox'ın yetkilileriyle röportaj yapma isteği yanıtsız kalırken bir sözcü konsolda reşit olmayanların ailelerinden izinsiz satın alımlarına engel olan bir güvenlik seçeneğinin yer aldığının altını çizdi.