"İki Yıl İçerisinde Korsan Oyun Dönemi Tamamen Bitmiş Olacak"

Samet Konuksal


    Başlığı görünce "Yine hangi oyunun yapımcısı konuştu acaba" diye düşünmeyin hemen, çünkü bu sözlerin sahibi bir oyun yapımcısı değil, kendi kendine ünlü bir crack grubunun başındaki bir isim. Çinli 3DM'nin başındaki isim yaptığı açıklamalarda iki sene içerisinde korsan oyun döneminin tamamen bitebileceğinden söz etti.
 
    Son dönemlerde çıkan bazı oyunlarda da gördüğümüz Denuvo güvenlik sisteminin Just Cause 3 ile beraber son noktaya eriştiğini söyleyen 3DM'nin sahibi 'Bird Sister', "Birçok insan neden Just Cause 3'ün crackli sürümünün çıkmadığını soruyor toplu bir cevap veriyorum. Koruma sisteminin geldiği son nokta gerçekten çok zor bir seviyede ve crackleme işini yapan arkadaşımız Jun neredeyse bırakma noktasına geldi. Kendisini devam etmesi için cesaretlendirmekle uğraşıyorum. Hala bu korumanın aşılabileceğine inanıyorum. Fakat enkripte teknolojisinin geldiği son noktaya baktığımızda iki sene içerisinde ücretsiz oyun oynamanın bir hayal olacağını söyleyebilirim." açıklamalarını yaptı.
 
    Denuvo güvenlik sisteminin kullanıldığı oyunlardan bazıları uzun süreler geçmesine rağmen hâla kırılabilmiş değil. Örneğin 2014 çıkışlı Lords of the Fallen bunlardan birisi. Bu güvenlik sistemini kullanan oyunların sayısı henüz çok fazla değil. Ancak yapımcılar Denuvo'nun ününü duymaya başladığında kullanım oranı da aynı derecede artacaktır. Dolayısıyla Bird Sister'ın dediği gibi Denuvo'yu kırmak için bir yöntem bulunamazsa korsan oyun dönemi tamamen bitebilir.