Steam'in Yılbaşı İndirimlerinde Gizli Bir Şey mi Saklanıyor?

Samet Konuksal


    ARG dediğimiz bulmaca olayları Valve tarafından sıkça başvurulan bir yöntem. En son Portal 2'nin çıkışından hemen önce gördüğümüz Valve'ın gizli bulmacaları, Steam'in yılbaşı indirimlerinde geri döndü. Peki Valve bunun altında bir duyuru mu saklıyor?
 
    İlk başta bu olay Steam'in mağazasındaki arama bölümüne "Search" kelimesini yazarak başladı. Arama bölümüne bunu yazarak bir ileti girme kısmı açılıyor ve oyunculara gizli şifre girilmesi isteniyor. Oyuncular buradaki ilk şifreyi, yılbaşı indirimleriyle beraber yayınlanan Valve'ın yeni çizgi romanında geçen bir barkod numarasını yazarak çözdüler. Barkoddan bunun Hitman serisine bir referans olacağını anlayan oyuncular Hitman: Codename'in mağaza sayfasında çıkan şifre kısmına çizgi romanda yer alan "94050999014715" kodunu yazarak sonraki aşamaya geçtiler.
 
 
    Bunun sonrasında ilgili internet sayfası oyuncuları bir ses dosyası indirme sayfasına yönlendirdi. Çıkan aşamalarda sırasıyla Grim Fandango: Remastered ve Undertale referansları bulan oyuncular gelen şifre girme bölümüne ilgili şeyleri yazınca en son Ikaruga'ya ulaştılar. Ikaruga'nın Steam sayfasındaki arama bölümüne "Search" yazınca çıkan ileti bölümüne "1v7531" şifresini giren oyuncular ise aşağıdaki Steam rozetini elde ettiler.
 
  
    Peki bütün bu bulmaca sadece bir rozet için mi? Yoksa rozeti bulan oyuncular Valve'ın sakladığı bir şeyin kilidini mi açtılar? Bu tip bir olayın altından "HL3 Confirmed" dalgasının çıkmaması bizi şaşırtırdı açıkçası ve öyle de oldu. Steam'in yılbaşı indirimleriyle platforma eklenen Santa Baby isimli arkaplan temasında oyuncular pikselleştirilmiş bir Half Life Lambda'sı ve Gordon Freeman'ın meşhur Crowbar'ını buldular.
 
    Bulmaca ustaları buradaki Reddit sayfasından aşama aşama ilerliyorlar. Bakalım ilerde neler yaşanacak? Bütün bulmacanın Half Life ile ilgili kısmına aşağıdan bakabilirsiniz.