Albion Online'ın Free to Play Olmayacağı Açıklandı

Samet Konuksal


    Son aylarda başlayan beta süreciyle beraber dikkatleri üzerine toplayan MMO-RPG oyunu Albion Online, Ultima Online'ı örnek alan bir yapım olarak karşımıza çıktı. İlk alınan kararlarda Free to Play bir oyun modeliyle sunulacağı belirtilen oyun için karar değişikliği yapıldı.
 
    Oyunun resmi forumları üzerinde bir mesaj yayınlayan Sandbox Interactive'ın CEO'su Stefan Wiezorek yaptığı açıklamalarda Albion Online'ın Free to Play olarak çıkmayacağını duyurdu. Free to Play üyelik modelinin bir MMO oyun için oldukça riskli olduğunu söyleyen Wiezorek, açıklamalarında "Oyunu Free to Play'e hazır hale getirirken harcayacağımız süreyi, Albion'u genel olarak daha iyi bir oyun haline getirmek için harcamaya karar verdik." cümlesine yer verdi. Yapılan açıklamalarda Albion Online'ın yeni iş modelinin nasıl işleyeceğiyle ilgili detaylar paylaşılmadı.
 
    Yapımcı ekibin başındaki isim yayınladığı forum mesajıyla sadece Free to Play modelin değiştiğini değil, oyunun yapısındaki ve beta sürecindeki bazı değişiklikleri de duyurdu. Kapalı betanın en az 6 ay daha uzayacağının haberini veren yetkili isim oyunun beta sürecinin en erken 1 Ağustos 2016 tarihinde sona ereceğini açıkladı. Bu süre içerisinde oyunun dünyasının boyutunu büyük ölçüde büyüteceklerini ve çeşitlik kazandıracaklarını söyleyen firma CEO'su, Ultima Online'dan esinlenilmiş PvP odaklı Reputation ve Crime sisteminin ekleneceğini, eşya sisteminde yenilikler getirileceğini ve oyuncular tarafından alınabilen bölgelerle ilgili farklı içerikler sunulacağını belirtti.
 
Forum mesajının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.