Valve, Yaşanan Steam Olaylarıyla İlgili Açıklamada Bulundu

Samet Konuksal


    Geçtiğimiz gece Steam'de büyük bir problem ortaya çıkmış ve oyuncular rastgele farklı insanların hesaplarına girmeye başlamıştı. Bu durumla beraber o hesapların mail adreslerini, kredi kartı numaralarının son iki hanesini, telefon numaralarının son dört hanesini ve benzeri kişisel bilgileri rahatlıkla görebiliyorlardı. Durum düzeltilmiş olsa da, Valve'dan açıklamanın yapılması saatleri buldu.
 
    Konuyla ilgili yapılan açıklamalarda Valve'ın basın sözcüsü herhangi bir hack tehlikesinin yaşanmadığını yineledi. Valve tarafından yapılan açıklamalar şöyle,
 
"Steam sunucularını yeniden aktifleştirdik ve henüz başka bir tehlikeyle karşılaşmadık. Sonuç olarak, geçtiğimiz gece yapılandırma değişikliği yaparken bir önbellek sorunu yaşadık. Böylelikle oyuncular rastgele bir şekilde başka kullanıcılarımız için oluşturulmuş hesap sayfalarını görmeye başladılar. Bu sorun bir saatten daha kısa bir süre boyunca sürdü ve çözüldü. Dün yaşanan olayların kapsamında yetkisiz kişiler sadece o hesapların sayfasını görebildiler. Bunun haricinde herhangi bir işlem yapılamadı. Dolayısıyla yaşanan olaylardan sonra kullanıcılarımızın ekstra bir şey yapmaları gerekmiyor."
 
    Dün Valve ile ilgisi olmasa da SteamDB'den de benzer bir açıklama görmüştük. Valve'dan gelen resmi bildiriyle beraber durumun hack saldırısı olmadığı, teknik bir önbellek hatası olduğu onay kazandı.
 
Konuyla ilgili daha fazla açıklaması gelmesi halinde sizleri bilgilendireceğiz.