Söylenti: Kojima, Sony Çatısı Altında Yeni Bir Stüdyo Kuruyor! (Güncelleme)

Samet Konuksal


Güncelleme: Nikkei'nin Japonca yayınlanan makalesi hakkında gelen daha doğru bir çeviriyle beraber durum aydınlanmış oldu. Belirtilenlere göre Hideo Kojima Sony çatısı altında bir stüdyo kurmayacak. Kojima Productions'ta çalışan eski isimlerle bağımsız bir stüdyo kurmayı planlayan Kojima, bu konuda ilk oyunu için Sony'le bir anlaşma yapacak. Kojima yeni oyununu ilk olarak PlayStation 4'te yayınlamak için Sony'le görüşmeler halinde. Yine de durum bir söylentiden ibaret.
 
    Konami ile bu senenin başından beri birçok olay yaşayan ve sonucunda firmadan ayrılan Hideo Kojima ile ilgili yeni bir haber ortaya çıktı. Japonya'nın önemli kaynaklarından Nikkei, Kojima hakkında yeni bir söylenti ortaya attı.
 
    Hideo Kojima'nın Konami'den tamamen ayrıldığının üzerini çizen Nikkei, oyun dünyasının önemli isminin yakın gelecekte yeni bir stüdyo kuracağını belirtti. Nikkei'de yer alan söylentiye göre Kojima, daha önceden Kojima Productions'ta yer alan bir ekiple beraber yeni bir stüdyonun temellerini atacak. Belirtilenlere göre Hideo Kojima yeni stüdyo için Sony ile görüşme halinde bulunuyor. Yani yeni stüdyonun Sony çatısı altında kurulacağı belirtiliyor.
 
    Bu konu her ne kadar sadece söylentiden ibaret olsa da Sony ile Hideo Kojima arasındaki yakınlığı senelerden beri hepimiz biliyoruz. Yani böyle bir durum birçoğumuz için pek de sürpriz olmayacaktır. Yine de resmi haberler için beklemeye devam.