Uncharted 4 Yapımcısı Neden Nathan Drake ile Yollarını Ayırdıklarını Açıkladı

Berkay Öztürk

Nathan'a veda zamanı


Naughty Dog, daha önceden Uncharted 4: A Thief's End'in Nathan Drake'nin başrolde olduğu son Uncharted oyunu olacağını açıklamıştı. Oyun tasarımcılardan Robert Cogburn'un söylediğine göre, bunun bir çok nedeni var. Bunlardan biri, oyunu "ayakları yere basan bir oyun" olarak tekrar tekrar kurgulamanın çok zor olduğu. 
 
"Bu bizim dördüncü Uncharted oyunumuz, bu tür oyunları yapmak kolay bir iş değil. Özellikle Nathan Drake'nin etrafında ki ayakları yere basan dünyayı yapmak hiç mi hiç kolay değil. Oyunun evrenine yeni bir şeyler katarken, aynı zamanda hiç hesapta olmayan evrenin kendisine ait kuralları da tekrar tekrar gözden geçirmek gerekiyor." 
 
Yapımcı, oyunun mekaniğiyle de ilgili açıklamalarda bulundu. "Bu bizim, dövüş mekaniklerini nasıl değiştireceğiz, oyunculara yeni bir tad vermek için bulmacaları nasıl değiştireceğiz, oyunun evrenini keşfetmelerini ve bunun yeni bir şey olduğunu anlamalarını nasıl sağlayacağız, gibi soruları kendimize dördüncü kez soruşumuz. Ve artık stüdyo olarak aynı tür soruları kendimize sormaktan sıkılmaya başladık. Dinamizmimizi ve heyecanımızı yeni bir şey üzerinde kullanmak istiyoruz.  
 
Uncharted serisi Nathan Drake'siz nasıl olacak, hayal etmek bile zor. Ama Naughty Dog gibi güvenilir bir stüdyonun mutlaka ilginç planları vardır. Bekleyip göreceğiz. Uncharted 4, Mart 2016'da PS4 için çıkışını gerçekleştirecek.