Black Desert Online'dan Türkiye'ye Erişim Yasağı!

Samet Konuksal


    Bir süredir test sürecinde olan Black Desert Online'ın bu aşamasına katılabilmiş ve sizlere karakter oluşturma kısmından bir Sıcağı Sıcağına videosu sunmuştuk. Uzun süreden beri beklenen ve özellikle grafikleriyle epey dikkat çeken Black Desert Online'dan bu kez Türk oyunculara oldukça kötü bir haber geldi.
 
    Bugün itibariyle ön siparişe açılan oyunu Türkiye üzerinden maalesef satın alamıyoruz. Bunun nedeni Daum Games'in oyun için satın aldığı lisansın ülkemizde geçersiz olmasından kaynaklanıyor. Firmanın Black Desert Online ile destek sunacağı ülkelerin yer aldığı listede ne yazık ki Türkiye'yi göremiyoruz. Sayfada yer alan, "Listede bulunmayan ülkelere destek sunulmayacak ve IP'leri erişime yasaklanacaktır." ibaresi ise Black Desert Online'ı Türkiye'den oynamak isteyen oyunculara epey kötü bir haber sunuyor.
 
    Açıkçası Türkiye gibi MMO piyasasının oldukça popüler olduğu bir ülkede neden böyle bir yönteme başvurulduğuyla ilgili herhangi bir fikrimiz yok. Böyle bir durum yaşanınca akıllara hemen Türkiye'ye özel bir sunucu geliyor. Zira Black Desert Online'ın hali hazırda Rusya'ya özel bir sunucusu bulunmakta. Konuyla ilgili Daum Games'e sorularımızı yönelttik. Cevap gelmesi halinde sizi bilgilendireceğiz.
 
Not: Avrupa'da oyunun yasaklı olduğu ülkelerin arasında Letonya, Litvanya, Moldova, Estonya ve Ukrayna da bulunuyor.