EA Şimdiden PS5 ve Yeni Xbox Konsolu Hakkında Konuştu!

Samet Konuksal


    Sanal gerçeklik teknolojilerinin kapıda olması, mevcut PS4 ve Xbox One'ın teknik kapasitesi ve Nintendo'nun bir sonraki nesle NX'le erkenden geçmesi, bir sonraki nesil hakkında sıkça düşünmemize neden oluyor. EA de oyuncular gibi şimdiden bir sonraki nesli düşünmeye başlamış. 
 
    Yaptığı açıklamalarda EA'in finansal sorumlusu Blake Jorgensen, oyunculuğun hiçbir zaman için sadece 'casual' temellere oturmayacağını, 'hardcore' oyunculuğun her zaman mevcut olacağını söyledi. Bir sonraki nesilde konsolların multi-fonksiyonel PC tarzında olacağını belirten Blake Jorgensen, insanların yeni cihazlarda film izleyebileceği, müzik dinleyebileceği ve istediği tarzda oyunlar oynayabileceğini belirtiyor.
 
    Sözlerinin devamında Jorgensen, ilerleyen yıllarda bu sektöre Google ve Apple'dan da katkı beklediğini söylerken, "Hali hazırda bu alanda ilginç gelişmeler devam ediyor. Mesela Microsoft Windows'u katarak bir şeyler yapmaya çalışıyor. Ben gelecekte Apple ve Apple TV'nin yolunun da oyun dünyasında kesişeceğini düşünüyorum. Oyun dünyasında büyük bir pazar fırsatı var. Dolayısıyla gelecekte bu sektördeki firmalar sadece Nintendo, Sony ve Microsoft değil, yeri geldiğinde Google ve Apple da olacak. EA olarak bizim stratejimiz de yeni platformlara olabildiğince hızlı şekilde uyum sağlamak olacak." açıklamalarına yer verdi.