EA, Assassin's Creed Tarzı Bir Oyun Geliştiriyor!

Talha Aynacı

 
    EA'nın finansal işlerden sorumlu patronu Blake Jorgensen, Gamespot'a verdiği bir röportajda EA'nın açık dünya oynanışına sahip Assassin's Creed tarzı bir aksiyon oyunu üzerinde çalıştığını açıkladı. 
 
Orjinal Assassin's Creed'in prodüktörü olan ve geçtiğimiz Temmuz ayında EA'ya katılan Jade Raymond önderliğinde geliştirilen projeyle birlikte EA'nın pek varlık gösteremediği oyun türünde kendini kanıtlaması bekleniyor. Geçtiğimiz ay yine EA'nın önde gelen isimlerinden Patrick Soderlund konu hakkında bir açıklama yapmış ve şirketin "devasa bir aksiyon oyunu" için ciddi bir yatırımda bulunduğunu dile getirmişti. Nitekim Assassin's Creed ve Grand Theft Auto gibi açık dünya oynanışına sahip oyunların önemli bir rol aldığı oyun endüstrisinde EA'nın önemli bir açığı bulunuyordu.
 
Jorgensen konuyla ilgili şu yorumda bulundu:
 
"Oyun dünyasındaki en önemli oyun türü olan aksiyon türünde gerçek anlamda bir operasyon gerçekleştirmedik. Assasin's Creed tarzında açık dünya oynanışına sahip, daha çok hikaye modunun multiplayer modundan üstün olduğu bir oyun tarzıyla çıkagelmedik. Bir süre önce Assassin's Creed serisinin önemli ismi Jade Raymond aramıza dahil oldu. Kendisi Montreal'deki stüdyoda aksiyon türünde bu tarzda bir yapım geliştiriyor ve bu konuda son derece heyecanlıyız."
 
DICE, BioWare ve Visceral Games gibi önemli yapımcı firmaları çatısında barındıran EA kanadından gelecek Assassin's Creed tarzı yapımdan neler beklerdiniz? Bilim-kurgu? Tarihi olaylar? Yorumlarınızı bekliyoruz!