FIFA 11'den Yeni Video ve Özellikler

Ersin Kılıç


 
     Futbol severlerin büyük bir merakla beklediği FIFA 11'in oynanış ve menü görüntülerini içeren ilk videosunda bir çok yeni özelliğide görme imkanına erişiyoruz.
 
     Oyunun bir çok yerinden görüntüler içeren bu video Replay Theatre adında bir menü ile açılışını yapıyor. Muhtemelen bu kısımda oynadığımız maçların tekrarlarını izleyip, ekran görüntüleri alma şansına erişeceğiz. Tabi henüz hiç bir açıklama yok ama tahminlerime göre tekrar kısmı için böyle menü hazırlayan EA Sport, muhakkak bazı yeni özellikleri de oyuna ekleyecektir. Ayrıca bu menüde Arena Options ve Custom Audio seçenekleri de oldukça dikkat çekiyor.
 
     Bu ekrandan sonra ise My FIFA 11, Virtual Pro ve League&Teams menüsü ile karşılaşıyoruz. Takım seçme, kontrol seçme ve taktik ekranının da gözüktüğü videonun büyük bir kısmı ise oynanış görüntülerinden oluşuyor. Ortaya çıkan bu yeni video top hakimiyeti ve animasyonlar konusunda da bazı soru işaretlerini şimdiden kaldırabilir.
 
     Maç sonu istatistiklerinin ise World Cup 2010'dakine benzer bir hal aldığını görüyoruz. Ayrıca ofside ve faul pozisyonlarında yeni sinematiklerin gözüktüğü videoda yeni sevinçler ve hava şartları da gözüküyor.
 
     1 Ekim'de çıkışını yapacak olan ve Games Com'da daha fazla detayını öğrenebileceğimiz FIFA 11'in bu oynanış videosunu buraya tıklayarak izleyebilirsiniz. Iniesta için yayınlanan posterler ise aşağıda ;