The Witcher'ın Filmi 2017'de Geliyor!

Samet Konuksal


    The Witcher serisine çıkan oyunlar her ne kadar popülarite olarak diğer bütün içeriklerin üstünde gelse de, serinin çıkış kaynağı Andrzej Sapkowski'nin aynı isimli romanı olmuştu. Geçtiğimiz yaz aylarında seriyle ilgili bir film projesinin olduğuyla ilgili aldığımız söylentilerin ardından konuyla ilgili ilk ağızdan açıklamalar geldi.
 
     Belirtilenlere göre The Witcher'ın filmi 2017 senesinde vizyona girecek. Platige Films isimli film stüdyosu tarafından maddi kaynağını alan projenin yapımcılığını The Mummy ile tanıdığımız Sean Daniel yapacak. Filmin senaryosu Andrzej Sapkowski'nin ilk romanının sonrasında geçecek. Oscar adayı Tomasz Baginski'nin yönetmenliğini yapacağı film projesinin senaryosu Buffy the Vampire Slayer'ın senaristi Thania St. John'a emanet edilecek. Filmin yönetmeni Baginski daha önceden CD Projekt ile ortaklaşa çalışmış, The Witcher serisinin oyunlarının ve Cyberpunk 2077'nin videolarında da yönetmenlik yapmıştı.
 
    Yapılan açıklamalarda Platige Films'in The Witcher serisini film dünyasında da bir 'seri' haline getirmek istediği, sadece tek bir projeyle markadan çekilmeyeceği belirtildi. Açıklamaların herhangi bir noktasında oyun serisinin yapımcısı CD Projekt Red'in ismi geçmiyor. Görünüşe göre yapımcı ekip The Witcher filmiyle pek alakalı olmayacak. Zaten serinin senaristi Andrzej Sapkowski The Witcher'ın bir oyun serisinden ibaretmiş gibi genelleştirilmesinden rahatsız olduğunu daha önceki açıklamalarında dile getiriyordu.