Horizon: Zero Dawn'da Oyun Dünyasını Gezmenin Farklı Yolları Olacak

Ömür Gencer


     PlayStation 4'e özel olarak geliştirilen Horizon: Zero Dawn'ın oyun dünyasının ne kadar büyük olacağı hakkında henüz çok fazla detay bulunmuyor. Oyunun baş yönetmeni Mark Norris, yaptığı açıklamayla oyunun dünyasının büyüklüğü ve oyunda kullanabileceğimiz binekler hakkında önemli ipuçları verdi.
  
      Geliştirici konu hakkında şu açıklamayı yaptı: "Gerçekte, dünyanın boyutu bir bineği zorunlu kılıyor değil mi? The Witcher'ın devasa dünyasına, Skyrim'in 41 kilometrekarelik dünyasına bakıyoruz ve onların oyuna binekler eklediğini görüyoruz. GTA ve Saints Row'a bakıyoruz ve bu oyunlarda arabalar olduğunu görüyoruz. Yani bir nevi binekleri bulunuyor. Aloy'un dünyayı gezme şekilleri hakkında konuşmaya hazır değiliz ama garantisini verebileceğimiz şey Aloy'un sadece yürüyerek veya koşarak ulaşım sağlamayacağı. Aloy, bir kaç farklı yolla dünyayı gezecek."
 
       Horizon: Zero Dawn'da nasıl bineklerin olacağı açık olarak söylenmiyor. Buna rağmen oyunda robotik dinozorları sürme özelliğinin olması, pek çok oyuncuyu memnun edecektir. Norris'in bahsettiği dünyayı gezme yolları hakkındaki görüşleriniz neler? Fikirlerinizi ve tahminlerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın.